MOPAN Suceava

Donează păr pentru perucile copiiilor bolnavi de cancer! Este apelul lansat în cadrul unei campanii derulate la nivel naţional de Societatea Studenţilor Medicinişti din Iaşi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi. Aceştia le cer oamenilor dispuşi să se tundă să doneze părul pentru a se putea realiza peruci din păr natural pentru copiii care şi-au pierdut părul în urma tratamentelor împotriva cancerului. În Marea Britanie, campania este organizată de Little Princess Trust, iar la Suceava este coordonată de Camelia Croitor.

„LPT este un concept nou în România, inițiat la Iași, după un model britanic. Acesta presupune donarea de păr pentru a confecționa peruci, ce vor fi apoi oferite copilașilor bolnavi care și-au pierdut părul în urma tratamentelor prin care au trebuit să treacă.

Avantajul acestui proiect este că oricine poate dona. Trebuie doar ca cea mai scurtă șuviță de păr să aibă minim 17 cm. În rest, condițiile sunt rezonabile: părul poate fi drept, ondulat, cârlionțat, vopsit atât timp cât culoarea este naturală și nu o nuanță artificială, de exemplu verde sau albastru. De asemenea, se acceptă și codițe ce au fost secționate cu mult timp în urmă dar au fost păstrate în condiții favorabile. În opoziție, nu se acceptă extensiile, dredurile sau părul tip afro.

Procesul de secționare a părului este relativ simplu. Acesta se poate realiza atât la un salon, cât și acasă, atât timp cât sunt respectați pașii secționării: părul trebuie spălat și uscat bine înainte, prins cu un elastic sus, împletit, prins cu un elastic jos și apoi secționat deasupra elasticului de sus. Părul trebuie să fie complet uscat în momentul secționării. Trebuie depozitat, apoi, într-o pungă sigilabilă curată. Poate să fie și o punguță normală, doar să fie bine înnodată. Este foarte important ca toți acești pași să fie respectați. Toate detaliile proiectului sunt disponibile în pinned post-ul de pe pagina oficială de facebook LPT ( https://www.facebook.com/LPTIasi )”, am aflat de la Camelia Croitor.

Pachetele cu codițe pot fi predate colaboratorilor LPT din orașul în care locuiţi sau pot fi trimise direct, prin curierat privat, pe adresa Societății Studenților Mediciniști Iași, str. Universității, nr. 16, Iași, România, cu mențiunea „LPT”. În acest colet includeți o hârtie cu datele dvs: nume, prenume, număr de telefon – pentru a vi se putea confirma că pachetul a fost primit.

Coletele primite vor fi apoi trimise la Galați unde, cu ajutorul dnei Stela Chiriloiu, fondatoarea site-ului peruci.ro, va fi confecționată manual fiecare perucă, din 3-5 codițe primite. Deși se face o reducere substanțială, costul unei peruci variază între 600 și 1400 LEI, de aceea, în cadrul acestui proiect se organizează și o strângere de fonduri. Orice donație este binevenită și poate fi depusă în următorul cont, cu mențiunea „LPT”:

Nume: Societatea Studenților Mediciniști Iași

2511.1-10805.1/RON

IBAN: RO84RNCB0178011166540001

Fiscal code: 8740489

BCR, Iași, Al. I. Cuza, Str. Ștefan cel Mare, no. 8A

Perucile vor fi apoi distribuite gratuit copilașilor bolnavi din România.

Dacă vrei să susţii şi tu această campanie, poţi contacta coordonatorul acesteia pe Suceava la numărul de telefon 0740207640!

Donează păr pentru perucile copiiilor bolnavi de cancer!, 3.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/10 (2 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava