Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donțu, a depus o inițiativă legislativă prin care propune înființarea Agenției Resurselor Statului pentru administrarea Fondului Suveran de Investiții. Ovidiu Donțu a declarat că o astfel de agenție este necesară în România pentru o mai bună administrare a resurselor naturale ale țării. „Consider că înființarea unei structuri care să gestioneze acest patrimoniu în mod centralizat poate răspunde mai bine nevoilor unei viziuni integrate de administrare a acestora”, consideră parlamentarul sucevean. În același timp, el a arătat că înainte de a iniția acest proiect de lege a luat act și de existența unei petiții online, semnată de circa 50.000 de persoane, aceștia susținând modificarea Constituției, pentru ca proprietatea publică a României să fie gestionată de Fondul Național al României, fond suveran de stat, iar conducerea acestei structuri ar urma să fie aleasă, în condițiile legii, prin votul direct al cetățenilor. „Realizarea unui scrutin la nivel național este o chestiune care generează resurse umane, logistice și financiare, și de aceea propun ca alegerea conducerii acestei Agenții a Resurselor Statului să fie realizată de către Parlamentul României, organul reprezentativ  suprem al poporului român și unica legiuitoare a țării”, a mai declarat Ovidiu Donțu. Senatorul PSD de Suceava a declarat că demersul său se alătură altor două propuneri legislative care vizează instituirea anumitor măsuri pentru protecția pădurilor împotriva defrișărilor care nu respectă legislația pentru regenerare și în domeniul cumpărării de terenuri agricole de către străini.
Potrivit proiectului de lege depus de Ovidiu Donțu, Agenția Resurselor Statului (ASR) pentru administrarea Fondului Suveran de Investiții ar urma să fie o instituție publică, cu personalitate juridică, finanțată de la bugetul de stat și din fonduri proprii, funcționând în subordinea Parlamentului. ASR ar urma să fie o instituție specializată care gestionează, administrează și valorică în condiții de rentabilitate economică și de exploatare rațională resursele naturale menționate la art. 136, alin 3 din Constituția României, respectiv bogățiile de interes public ale subsolului, spațiul aerian, apele cu potențial energetic valorificabil, de interes național, plajele, marea teritorială, resursele naturale ale zonei economice și ale platoului continental, alte bunuri stabilite de legea organică, dar și terenurile cu destinație agricolă sau forestieră proprietate publică și privată a statului. În proiectul de lege depus de Ovidiu Donțu se mai precizează că în subordinea ASR ar urma să se înființeze un Fond de Investiții care are ca obiect exploatarea acestor resurse de către stat.

Donțu vrea înființarea unei Agenții a Resurselor Statului pentru administrarea Fondului Suveran de Investiții, 9.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava