Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donțu, propune ca directorii și directorii adjuncți din învățământul preuniversitar să fie aleși de corpul profesoral, pe o perioadă de patru ani.
Ovidiu Donțu a depus un proiect de lege prin care a propus modificarea art. 257 din Legea educației naționale, care în momentul de față prevede, la aliniatul 1, că „funcţia de director şi de director adjunct se ocupă prin concurs public de către cadre didactice titulare membre ale corpului naţional de experţi în management educaţional”. În inițiativa de lege a senatorului PSD de Suceava se prevede ca acest aliniat să aibă forma „funcția de director și de director adjunct se ocupă, cu excepția celor din învățământul preuniversitar, prin concurs public de către cadrele didactice titulare membre ale corpului național de experți în management educațional”. În aceste condiții, Donțu propune ca funcțiile de director și director adjunct din învățământul preuniversitar să fie ocupate în urma alegerilor în aceste posturi a persoanelor care au calitatea de cadru didactic titular, membru al corpului național de experți în management educațional, de către membrii corpului profesoral al respectivei unități de învățământ, pentru un mandat de patru ani, care poate fi reînnoit. Dacă proiectul de lege ar fi adoptat, alegerile pentru director și director adjunct ar urma să fie organizate de unitățile de învățământ preuniversitar, prin Inspectoratele Școlare Județene. „Acest proiect a mai fost o dată în dezbatere publică, iar Ministerul Educației a promis că într-un an va elabora întreg pachetul de norme pentru funcționarea acestui principiu de alegere a directorilor de școli în învățământul preuniversitar. Având în vedere că ministerul nu s-a ținut de cuvânt, am reintrodus acest proiect cu mici modificări sugerate de consiliul legislativ și consiliul economic și și social”, a spus Ovidiu Donțu.
Proiectul depus de Ovidiu Donțu mai prevede că Inspectoratul Școlar numește comisia pentru organizarea și desfășurarea alegerilor, formată din  7 – 9 membri, din care cel puțin un reprezentant al inspectoratului, cinci cadre didactice din din respectiva unitate, precum și reprezentanți ai autorităților publice locale propuși de consiliul de administrație al unității de învățământ respective. De asemenea, la alegerile pentru funcțiile de director și director adjunct ar urma să participe, de drept, reprezentanți ai organizațiilor sindicale respective la nivel de sector de activitate de învățământ preuniversitar și un reprezentant al părinților, cu statut de observatori. Nu în ultimul rând, cadrele didactice nominalizate să facă parte din comisia pentru organizarea și desfășurarea alegerilor sunt selectate din cele care nu candidează pentru aceste funcții, fiind necesară depunerea unei declarații pe propria răspundere că nu sunt rude sau afini până la gradul al IV-lea inclusiv cu cei care candidează.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava