Concert pascal
MOPAN Suceava

Cu profundă tristețe, anunțăm trecerea la cele veșnice a domnului Doru Viorel Ursu, o figură marcantă a vieții politice și juridice românești. Doru Viorel Ursu s-a născut la Drobeta Turnu Severin pe 1 martie 1953. A absolvit Facultatea de Drept din București în 1976 și a activat ulterior ca procuror la Procuratura Sectorului 2. Cariera sa a cunoscut o ascensiune remarcabilă, fiind numit ministru de Interne în Guvernul Petre Roman în perioada 1990-1991. A jucat un rol esențial în reformarea sistemului de justiție din România post-comunistă, a contribuit la consolidarea statului de drept și la respectarea drepturilor omului.
Pe lângă cariera sa politică, Doru Viorel Ursu a excelat și în domeniul juridic, a fost judecător militar și ulterior conferențiar universitar la Facultatea de Drept din București. A publicat numeroase cărți, printre care „Colivia cu ciori vopsite”, „Sânge și carne de om”, „Ministru de interne: Radiografia unei lovituri de stat”, „Ministru de interne: Început de sfârșit „, „Șah mat la România”, “Țara ultimului soldat” și “Umbre”, prin care a demonstrat o profunzime a gândirii și o pasiune pentru domeniul juridic.
Doru Viorel Ursu a fost un om de o onestitate impecabilă, un patriot convins și un luptător pentru democrație. Moartea sa reprezintă o pierdere majoră pentru România și pentru toți cei care l-au cunoscut și apreciat.
Familia îndurerată va anunța locul de depunere, data înhumării și roagă opinia publică să manifeste discreție cu privire la acest trist eveniment.

Doru Viorel Ursu, fost ministru de Interne, judecător militar și autor, a încetat din viață, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
Etichete
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava