Concert pascal
MOPAN Suceava

Polițiștii au continuat activitățile de verificare și control la unități economice care au ca profil debitarea, depozitarea și comercializarea de material lemnos. După efectuarea a două controale la unități economice din comuna Râșca, polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 16.000 lei și au confiscat cca. 50 metri cubi lemn în valoare de peste 12.000 lei.

În perioada de 21-23.06.2023, în baza informațiilor deținute la nivelul Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul I.P.J. Suceava, polițiștii, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control pe linia achiziționării, debitării și comercializării de materiale lemnoase la o societate de profil cu sediul în Râșca dar și la o altă unitate economică cu sediul în sat Slătioara, comuna Râșca (aceste societăți având depozitele învecinate și nedelimitate). Polițiștii și lucrătorii silvici au procedat la efectuarea stocului faptic al materialului lemnos deținut în depozitul societăților iar în urma realizării balanței dintre stocurile scriptice raportate în SUMAL 2.0 și stocurile faptice de material lemnos inventariate în depozitul societăților.

Astfel,  operatorul economic din Râșca deținea cantitatea de 10,1 mc lemn rotund de lucru rășinoase fără documente care să ateste proveniența legală. De asemenea, operatorul economic nu avea împrejmuit depozitul pe toate laturile conform normelor în vigoare respectiv a efectuat fotografiile aferente unui număr de 4 avize de însoțire a materialului lemnos din care nu s-a putut distinge încărcătura. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a unității, aplicându-se trei sancţiuni contravenționale în valoare de 6.000 lei, conform art.19 alin. (1), lit. b), art. 21 lit. b și art. 19 alin 2^2 lit. a din Lg. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 10,1 mc lemn de lucru răsinoase în valoare de 2.555 lei (preț stabilit conform Ordinului 216/2023).

La cea de-a doua unitate economică s-a constatat că operatorul deține în depozitul societății din satul Slătioara cantitatea de 39,213 mc lemn rotund de lucru rășinoase fără documente care să ateste proveniența legală. De asemenea, operatorul economic nu avea împrejmuit depozitul pe toate laturile conform normelor în vigoare. Polițiștii s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății, aplicându-se două sancţiuni contravenționale în valoare de 10.000 lei, conform art.19 alin. (1), lit. c) și art. 21 lit. b din Lg. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea fizică a cantităţii de 39,213 mc lemn de lucru răsinoase în valoare de 9.999 lei (preț stabilit conform Ordinului 216/2023), materialul lemnos fiind predat în custodia Ocolului Silvic Fălticeni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava