Concert pascal
MOPAN Suceava

În cursul zilei de joi, 16 iunie, în baza datelor şi informaţiilor deţinute în cadrul Planului Comun de Acţiune „Scutul Pădurii”, polițiști din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul Ordine Publică – Biroul Protectia Fondului Forestier si Piscicol împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au efectuat un control pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase la o societate de profil din comuna Voitinel.

În urma efectuării balanței dintre stocurile scriptice raportate în SUMAL 2.0 și stocurile faptice de material lemnos inventariate in depozitul societății, s-a constatat faptul că operatorul economic deține în depozitul societății cantitatea totală de 21,93 mc material lemnos (cherestea răsinoase, lemn foc fag si frasin si lemn lucru anin) fără documente de proveniență legală. De asemenea, s-a constatat faptul că operatorul economic nu deține in depozitul societății cantitatea totală de 11,23 mc material lemnos (lemn de foc răsinoase si paltin).

În urma controlului s-a constatat faptul că operatorul economic nu a împrejmuit depozitul societății conform legislației silvice în vigoare si nu respectă modul de efectuare a fotografiilor si modul de operare a datelor în aplicația informatică SUMAL 2.0.

Polițiștii au dispus sancționarea contravenţională a societății, aplicându-se cinci sancţiuni contravenționale in valoare totală de 15.000 lei, conform art.19 alin. (1), lit..b), alin. (2), lit. e), alin.(2^2), lit. a), alin. (5) si art. 21, lit. b) din Lg. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității totale de 33,16 mc material lemnos in valoare de 11.593 lei. (preț stabilit conform Ordinului 119/2022).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava