Lungmetrajul„DUBLU”, regizat de Catrinel Dănăiață, va avea premiera internațională în cadrul celei de-a 51-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary (1-9 Iulie 2016).

Pelicula a fos tinclusă încompetiția „Eastofthe West”, secțiune dedicată regizorilor aflați la primul sau al doilea film. În cadrul competiției sunt incluse producții din Europa Centrală și de Est, Balcani, Grecia, Turcia, dar și din țări ale fostului bloc sovietic.

Festivalul Internațional de Film de la Karlovy  Vary este  cel mai important eveniment cinematografic din Cehia dar și din Europa Centrală și de Est. Este considerat un festival de categoria A, alături de evenimente precum Cannes, Berlin, Veneția, San Sebastian, Moscova, Montreal, Shanghai sauTokyo. În fiecarean, în cadrulFestivalului de la Karlovy Vary sunt prezentate peste 200 de filme din toată lumea. De-a lungul timpului, nume celebre ale cinematografiei mondiale au fost prezente pe covorul roșu din orașul din nord-vestul Cehiei, printre care amintim: Roberd De Niro, Milos Forman, Jude Law, Leonardo DiCaprio, Helen Mirren.

Pelicula de debut a tinerei regizoare este o producție Abis Studio în coproducție cu HiFilmProductions, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

„DUBLU” spune povestealui George,un arhitect aproape de succes cu o relație aproape eșuată și o viață aproape sufocantă. Când viața e un continuu dead line devii prizonierul propriei existențe.

Filmul îi are îndistribuție pe Bogdan Dumitrache, Maria Dinulescu, Corina Moise, Dorian Boguță, TeodorCorban, Andrei Mateiu, Virgil Aioanei, Cosmina Stratan, Ștefana Samfira.

„DUBLU” este un film septic, care vorbește despre depresie, izolare și lipsă de maturitate”, declară Catrinel Dănăiață. „Este inspirat din realitatea care ne înconjoară și mai ales din faptul că de cele mai multe ori detalii insignifiante din viață devin adevărate celule negre care ne transformă în persoane depresive și lipsite de apărare. Povestea lui George poate fi povestea oricăruia dintre noi. Mai devreme sau mai târziu criza vârstei de mijloc ne va lovi pe toți”, adaugă regizoarea aflată la primul lung metraj.

Scenariul a fost scris de Alexandra Axinte, Andreea Borțun și Catrinel Dănăiață, imaginea poartă semnătura lui Pătru Păunescu, sound designer Andy Vasilescu, montajul a fost realizat de TheodoraPenciu. Scenografia este semnată de Grigore Pușcariu, machiajul a fostrealizat de Nastasia Mateiu. Producător Gabi Antal, coproducător Ada Solomon.

În România filmul va avea premiera în cinematografe pe 17 iunie, película fiind distribuită de microFILM.

TRAILER-UL poatefivăzutaici: https://www.youtube.com/watch?v=IgKGL6oXaHs

Pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/filmdublu

 Susținut de: SEPHORA, Dacin Sara, UniuneaCineaștilordin România, Institutul Cultural Român

Parteneri media: Music Channel, Radio Romania Cultural, Cinemagia, DinFilme.ro, Cinefan.ro, AllAboutRomanian Cinema, CinemaRx.ro, Movie News, @Film

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava