Concert pascal
MOPAN Suceava

Festivalul Internațional de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineri „Voci de îngeri”, desfășurat în perioada 19-21 Aprilie la Suceava, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec”, a fost și în acest an unul de referință prin participarea a peste 200 de copii din toate județele țării.

Asociația Culturală Romantic Art în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Suceava au reușit să pună Suceava pe harta celor mai importante festivaluri de muzică ușoară din Romînia, festivalul Voci de Îngeri fiind cotat printre primele cinci festivaluri de gen din țara noastră. Acest lucru se datorează în mare parte juriului de notorietate format din nume de referință a muzicii și culturii românești precum: compozitorii Mihai Alexandru, Viorel Gavrilă, Claudiu Bulete și George Vanvu, artiștii consacrați Cezar Ouatu, Tudor Turcu și Ovi Jacobsen, profesorii și muzicienii Crina Mardare, Mihaela Gârlea, Florin Fodor și Andrei Morar, dar bunei organizări, partenerilor și sponsorilor care susțin acest festival.

În acest an concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni: Secțiunea Soliști cu categorii de vârstă între 4-20 ani, Secțiunea Creație și Secțiunea Grupuri mici. Zilele de evoluție în concurs s-au desfășurat vineri și sâmbătă respectiv 19 și 20 aprilie iar duminică, a treia zi a avut loc recitalul invitaților și Gala laureaților.

Marele Trofeu a fost înmânat domnul viceprimar Lucian Harșovschi, reprezentant al Municipiului Suceava și Consiliului Local Suceava iar premiul în bani în valoare de 3000 lei oferit de sponsorul principal și partenerul official al festivalului, Compania Fly Music România a fost oferit de însăși fondatorii companiei Ioana și Florin Fodor. Marele Premiu de la Secțiunea Creatie în valoare de 2.000 lei a fost oferit de un sponsor anonim din Oradea care dorește să stimuleze arta creației muzicale în domeniul muzicii ușoare.

Recitalul de duminică, cea de-a treia zi a festivalului, a fost unul de mare clasă, publicul bucurându-se de aproape două ore de concert oferit de trupa suceveană Artis Band și invitații festivalului: Cezat Ouatu, Tudor Turcu, Ovi Jacobsen, Mihaela Gârlea, Elena Simionesei, Gabriela Morar, Simina Ghioc și câștigătoarea ediției trecute a festivalului, Delia Racu din Onești. Dansatorii Trupei de dans Zumba Kids Studio din Gura Humorului conduși de coregraful Andrei Podariu au umplut scena de energie, bucurie și culoare.

Toți concurenții au fost premiați primind trofee, diplome și dulciuri iar profesorii coordonatori au primit medalii și diplome de merit.

Partenerii media oficiali Radio Iași au transmis Live evenimentul pe tot parcursul celor două zile de concurs și în cea de-a treia zi, duminică., spectacolul și gala de premiere pe pagina de Facebok a festivalului “Voci de Ingeri Suceava” și pe pagina de facebook Radio Iași.

Cele mai importante trofee ale festivalului sunt :

1. Marele Trofeu – Sara Francesca Bumb, 16 ani, Cluj Napoca

2. Trofeul Juriului – Lavinia Domnica Jitaru, 19 ani, Suceava

3. Trofeul Kids – Sofia Maria Luca, 8 ani, Bârlad

4. Trofeul Junior – Anastasia Casiana Lauric, 11 ani, Calafindești SV

5. Trofeul Adolescent – Maya Siladi, 12 ani, Oradea BH

6. Trofeul New Generation – Tiana Cilibiu, 14 ani, Botoșani

7. Trofeul Marcel Iorga – Irina Daraban, 5 ani, Cluj Napoca

8. Trofeul Grupuri Mici, AkapowerGirls, Iași

9. Trofeul Creație – Melodia „Copilărie fără război”, M: Nicolae Caragea, T: Diana Culic – Sara Natalia Tîrnoveanu, 9 ani, Suceava

10. Trofeul Categoriei – SuleTalisa, 6 ani, Cluj Napoca

11. Trofeul Categoriei – Roș Ana, 7 ani, Cluj Napoca

12. Trofeul Categoriei – Luca Sofia Maria, 8 ani, Bârlad VS

13. Trofeul Categoriei – Păvăleanu Bianca Ana Maria ,9 ani, Piatra Neamț

14. Trofeul Categoriei – Stoica Amelia Elena, 9 ani, Baia Mare MM

15. Trofeul Categoriei – Ghișe Ania Ilinca, 10 ani. Tăuții Măgherăuș MM

16. Trofeul Categoriei – Nechita Alessia Ioana, 11 ani, Bacău

17. Trofeul Categoriei – Crișan Daria Mihaela 11 ani, Gherla CJ

18. Trofeul Categoriei – Gurici Daria Elena, 12 ani, Iași

19. Trofeu Categorie – Haidău Giulia Elena, 13 ani, Iași

20. Trofeu Categorie – Chitic Ruxandra Maria, 20 ani, Suceava

Organizatorii Gabriela și Andrei Morar, fondatorii Asociației culturale Romantic Art, își doresc ca acest festival să ajungă cu adevărat internațional și își propun ca în următorii ani să invite cât mai multe școli de canto din afara granițelor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava