Concert pascal
MOPAN Suceava

Băieţii lui Ovidiu Mihăilă şi Daniel Apostu au dat peste o echipă a Franţei în mare formă, care a jucat la un nivel înalt pe toată durata celor 60 de minute ale sfertului de finală din cadrul Campionatului Mondial de handbal masculin Under 21 din Brazilia. „Cocoşii” au câştigat cu 30-20 şi s-au calificat în semifinale, unde va înfrunta Egipt. În cealaltă semifinală vor juca Germania şi Danemarca.

Franţa a început „sfertul” de finală foarte tare şi după numai 12 minute s-a desprins la 7-2. România a reuşit să revină de la astfel de rezultate în două rânduri la acest Mondial, atât cu Portugalia, cât şi cu Qatar. Pentru câteva minute, tricolorii au dat impresia că vor reuşi acelaşi lucru şi în faţa Franţei. Racoţea, Neru, Nistor şi Rotaru au reuşit să strângă scorul la 6-8 (min. 17). Aveau să fie până la urmă singurele minute în care România a reuşit să-şi pună în dificultate adversara.
Franţa Under 21 de ani nu a fost cu nimic mai prejos decât echipa de seniori care domină handbalul masculin la nivel mondial, stilul de joc regăsindu-se şi la acest nivel. Apărarea a fost punctul forte şi a avut misiunea de a „dezarma” o echipă a României, care şi-a dorit mult, dar care n-a avut soluţii în atac. Portarul Julien Meyer, la numai 18 ani, este deja asemănat cu Omeyer în Franţa, iar în această partidă şi-a demonstrat încă o dată talentul, reuşind să blocheze mingi grele şi să ofere sigurnţă Franţei! Tricolorii au avut în faţă o echipă care nu a slăbit deloc ritmul până la pauză, care s-a apărat minunat, dar care a şi înscris la foc continuu. După 30 de minute, lucrurile au fost deja clare: 17-8.

În comparaţie cu meciurile precedente, România a înregistrat cifre scăzute. În primul rând poarta nu a mai atins acelaşi nivel. Erou în aproape toate jocurile, Ionuţ Iancu a prins doar 4 mingi pe durata întreului meci. Antrenorii au încercat şi cu Bobeică, dar nici goalkeeper-ul de la CSM Ştiinţa Bacău nu a reuşit să ridice procentajul, care a rămas sub 20%.
Eficienţa liniei de 9 metri a fost la rândul ei sub cifrele obişnuite. Ramon Şomlea a fost singurul care a fructificat ambele şanse care le-a avut. Nici golgheterul României, Nicuşor Negru, nu a mai prins acea zi magnifică. Portarul Meyer l-a citit foarte bine, astfel că extrema stângă a înscris doar la 4 din cele 9 ocazii avute. Per total, România a avut o eficiienţă de 47%, mult sub cea a Franţei – 65%. Cu o apărare beton, dar şi un atac superior în această partidă, adversara a pus până la final o diferenţă de 10 goluri: 30-20.

În ciuda acestei înfrângeri, performanţa băieţilor este incredibilă. România nu a mai ajuns de 10 ani în acest punct, nici măcar nu se mai calificase la turneele finale la această categorie de vârstă. Un loc între cele mai bune 8 naţiuni este remarcabil, în condiţiile unei concurenţe mult mai accerbe decât în handbalul feminin. La masculin, sunt cel puţin 20-25 de naţiuni care acordă o atenţie deosebită handbalului, faţă de sectorul feminin unde numărul naţiunilor tari este mai mic. Iar pe lângă ţările din Europa, acum sunt încă cel puţin 6-7 naţiuni tari provenite de pe alte continente. Din lotul României la Mondialele din Brazilia a făcut parte şi suceveanul Gabriel Burlacu, jucător care a înscris 9 goluri pentru naţionala ţării noastre.

Pentru România în meciul cu Franţa au marcat: Rotaru – 5, Negru –4, Militaru – 3, Racoţea –2, Şomlea –2, Nistor –2, Szasy –1, Ungureanu – 1.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava