Concert pascal
MOPAN Suceava

Federația Română de Handbal a decis să scurteze competițiile juvenile. În urma acestei hotărâri formațiile clasate pe primele două poziții în cele patru grupe valoare au fost declarate calificate pentru turneele finale. La masculin, în această postură se află echipele de juniori I și juniori II de la Clubul Sportiv Universitar din Suceava. Deocamdată nu se știe o dată exactă pentru reluarea sezonului oficial.
„Nu judec decizia FRH și nu pot decît să mă bucur că am juans la turneul final. Sunt convins că am fi putut realize acest lucru și pe teren și cred că jucătorii noștri merită să se lupte pentru o medalie.

Din ce am înțeles, ni se vor asigura patru săptămâni de pregătire înainte de reluarea sezonului oficial, ceea ce înseamnă că turneul final va avea loc în partea a doua a lunii iunie. Asta, desigur, dacă starea de urgență de pe teritoriul României se va încheia pe data de 15 mai.

Țin legătura prin telefon cu băieții, care sunt dornici să revină în sală și să reia pregătirile. În această perioadă le-am stabilit un program de antrenamente de forță, pe care-l fac acasă. Noi suntem la primul an de participare la nivel de juniori II cu echipa care a câștigat anul trecut campionatul național de juniori III, astfel că putem spune că ne-am atins obiectivul stabilit odată cu această calificare la turneul final. Cu o pregătire bună și cu o mare dorință însă, putem lupta pentru o clasare pe podium. Ne dorim ca Federația să ia toate măsurile și să ofere garanții că turneul final se va desfășura în condiții de siguranță maximă pentru copii”, a declarat Vasile Boca, antrenorul echipei de juniori II a CSU Suceava.

Calificată de pe locul 2 în Grupa Valoare 1, sucevenii vor întâlni la turneul final grupările CSS Medgidia, CSM București, CSM Ploiești, CSS Făgăraș, LPS Târgu Mureș, Politehnica Timișoara și Minaur Baia Mare.

Din formația de juniori II a CSU Suceava fac parte jucătorii: Daniel Stanciuc, Codrin Dascălu, Cătălin Zarițchi, Dragoș Podovei, Alexandru Focșăneanu, Marius Adam, Alexandru Reuț, Adi Hreceniuc, Paul Smocot, David Hariton, George Bărgăoan, Alexandru Bălașa, Emilian Huțuleac, Ioan Răzvan, Ionuț Fetcu și Claudiu Stejar.

La fel ca și formația de juniori II și echipa de juniori I este calificată la turneul final de pe primul loc în Grupa Valoare 1. CSU din Suceava, antrenată de Ioan Tcaciuc, se va bate pentru o medalie națională cu grupările CSM Reșița, CSS 2 Baia Mare, Potaissa Turda, CSM Ploiești, HC Dobrogea Sud Constanța, CSM București și Dinamo Brașov.

CSU Suceava mizează în campionatul de juniori I pe următorul lot de jucători: Claudiu Stejar, Alexandru Reuț, Daniel Stanciuc, Adrian Urdă, Alexandru Focșăneanu, Eusebiu Fedic, Ştefan Jităreanu, Albert Vizitiu, Cristi Bejenariu, Iustin Ivan, Ionuț Şoldan, Ionuț Andreescu, Dragoș, Daniel Burac, George Bărgăoan, Emilian Huțuleac și Iulian Roșu.

Reluarea sezonului competițional la nivel juvenil ridică însă mari semne de întrebare mai ales că este vorba despre tineri sub 18 ani care depend de deciziile luate de părinți. Turneele finale, care se vor disputa între câte opt echipe, presupun adunarea la un loc a unui număr mare de sportivi și personal din staff-urile tehnice.

Acest lucru este extrem de sensibil după o pandemie dureroasă cum a fost cea cauzată de coronavirus. Trebuie să existe o dezbatere între toate părțile implicate în handbalul românesc juvenile și la final ar putea fi luată o decizie optimă care să împace pe toată lumea.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava