Concert pascal
MOPAN Suceava

Multă lume din lumea fotbalului așteaptă cu nerăbdare reluarea competițiilor oficiale, mai ales că președintele României, Klaus Johanis, a spus că starea de urgență va fi ridicată după 15 mai. Totuși, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost deosebit de circumspect în ceea ce privește meciurile de fotbal, el spunând că acest lucru va fi posibil abia peste trei luni.

“Măsurile de relaxare nu înseamnă reluarea competițiilor sportive, deschiderea mall-urilor și a centrelor comerciale. Pe acestea ne gândim să le redeschidem abia peste trei luni”, a anunțat Nelu Tătaru.

Această posibilitate a fost întărită și de Raed Arafat, secretar de stat MAI:
“În acest moment, este greu de spus dacă pregătirile echipelor se pot relua pe 15 mai. Nu putem să ne pronunțăm, dar, în orice caz, e foarte devreme. Rugămintea mea către sportivi și către toți este să mai aibă răbdare. Să nu preseze pentru că presiunile nu vor rezolva nimic”

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunţat că în această săptămână va înainta Guvernului o propunere de protocol pentru reluarea antrenamentelor şi meciurilor în Liga I după încheierea stării de urgenţă.

“Rămân la părerea că nu se va proceda altfel decât o vor face alte țări. Dacă în alte țări se va juca, se va juca și la noi. Vom deschide un dialog cu Ministerul Sănătății în perioada următoare pe tema asta. Vom relua campionatul doar dacă suntem convinși că măsurile de protecție sunt suficiente pentru protejarea sănătății participanților. Trebuie să facem distincție între competiție sportivă cu public și fără public, între profesioniști și amatori. Nu a pretins nimeni să reluăm direct competiția sportivă. Avem un scenariu cu data de începere la 5 iunie. Dar el poate suferi modificări”, a spus Justin Ştefan.

FRF a anunțat, pe site-ul oficial, pe 15 aprilie, că a decis crearea unui Grup de Lucru pentru a identifica modificările și completările necesare pentru ROAF și RSTJF. Din acesta fac parte reprezentanți din cadrul FRF, LPF, AFAN, reprezentați ai echipelor din eșaloanele doi și trei, futsal și fotbal feminin din Comitetul Executiv FRF. Astfel, se are în vedere găsirea unor variante fezabile cu privire la modul în care s-ar putea relua campionatele.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava