Concert pascal
MOPAN Suceava

Asociația Bolnavilor de Von Hippel Lindau derulează cu sprijinul Fundației Orange, în perioada 15 septembrie – 31 decembrie 2023, Proiectul „Educație pentru nonviolență”, pentru profesorii și elevii a două școli din județul Ilfov: Școala Gimnazială Nr. 1 Mogoșoaia și Școala Gimnazială Nr. 2 Buftea.

24 de cadre didactice și 900 de elevi, dintre care 194 de copii care provin din familii defavorizate, sunt beneficiarii cursurilor și activităților incluse în proiect.

Profesorii participă la cursuri și informări cu privire la comunicarea nonviolentă în rândul elevilor, prin ședințe organizate de un psiholog autorizat cu experiență în consiliere educațională, astfel încât profesioniștii domeniului educațional să poată gestiona prin diferite strategii, actele de violență care apar în școliile din medii defavorizate.

Activitățile realizate cu elevii pun accentul pe comunicarea nonviolentă și inhibarea impulsului agresiv, fiind susținute de specialiști educaționali. Acestea au un specific creativ-artistic, dar care în același timp le aduc în mod intenționat provocări ce sunt filmate, menite să îi determine la auto-observare, negociere și rezolvarea amiabilă a conflictelor. Astfel, ei au la dispoziție un mediu stimulant în care se pot exprima liber, care acceptă unicitatea copiilor și diversitatea rezultatelor, crescând încrederea în sine și diminuând agresivitatea.

Fenomenul violenței în școli este în creștere: aproape 10.000 de acte de violență în unitățile de învățământ din România doar în anul școlar 2021-2022, raportează Ministerul Educației. Având în vedere cifrele alarmante, ne propunem să furnizam cadrelor didactice strategii de gestionare a actelor de violență și să oferim și în continuare elevilor instrumente pentru un comportament nonviolent.

Întreaga comunitate beneficiază indirect de proiectul „Educație pentru nonviolență” întrucât, pe lângă cei 572 de elevi incluși în proiect, beneficiază de cunostințele dobândite de profesori și seriile de elevi care vor urma cursurile după anul școlar 2023-2024.

Activitățile sunt finanțate de Fundația Orange prin intermediul „Susține un ONG!” – program care încurajează participarea activă a angajaților companiei în inițiative sociale.

„Alături de voluntarii și susținătorii asociației noastre, visez ca școala să fie un mediu plăcut copiilor, care să îi atragă și în care să își dorească să se întoarcă cu drag! Iubesc copiii și vreau să îi ajut să își descopere pontențialul, să se înțeleagă și să se accepte unii pe alții”, arată Elena Popa, președinta Asociației Bolnavilor de Von Hippel Lindau.

„Consider absolut necesară instruirea profesorilor din toate școlile din România cu privire la comunicarea nonviolenta, pregătirea practică a acestora, alături de specialiști și implementarea de strategii practice, repetitive, de grup sau individuale, pentru dezvoltarea unor relații pozitive, cu impact asupra dezvoltării emoționale a copiilor”, arată la rândul său Mădălina Stan, B2B Manager Customer Value Management Orange România.

Despre Asociatia Bolnavilor de Von Hippel Lindau (Asociația VHL)

Asociația VHL a fost înființată în 2013, cu scopul îmbunătățirii diagnosticului, tratamentului și calității vieții persoanelor și familiilor afectate de boala Von Hippel Lindau, precum și creșterea conștientizării asupra bolilor rare și în special a bolii VHL. Din anul 2020 a dezvoltat programul caritabil The Charity Mall și, odată cu acesta, scopul Asociației a fost dezvoltat, susținând în mod special copiii și școlile și grădinițele din mediul rural.

Pentru detalii, vizitați www.vhlromania.ro; www.thecharitymall.ro

https://www.facebook.com/groups/256395238999254/

https://www.facebook.com/asociatiavhl

 https://www.facebook.com/The-Charity-Mall-108858307240973/

Despre Fundația Orange

Fundația Orange este o organizație non-profit care se implică în viața comunității prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate. Din anul 2012, Fundația Orange a investit în cadrul a cinci programe ce susțin dezvoltarea comunităților vulnerabile și integrarea persoanelor defavorizate, prin promovarea și implementarea tehnologiei și a metodelor digitale în proiecte de educație, cultură și incluziune socială. Pentru detalii, vizitați www.fundatiaorange.ro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava