Lume lume hai la targ
MOPAN Suceava

Transylvania College, singurul liceu cu internat din Transilvania acreditat Cambridge, începe înscrierile pentru competiția Scholarship Society, prin intermediul căreia trei elevi de clasa a VIII-a vor primi burse de excelență pentru a studia aici pe parcusul întregului liceu. Studiile liceale de la Transylvania College se desfășoară integral în limba engleză, urmează curriculumul britanic și se finalizează prin obținerea diplomelor Cambridge A-level, recunoscute la nivel internațional.

„Am lansat programul de burse al Transylvania College în urmă cu 16 ani, iar de atunci peste o sută de tineri remarcabili au beneficiat de mediul încurajator, mentorii atenți și expunerea internațională pe care le oferă Transylvania College. De anul trecut, proiectul s-a transformat în Scholarship Society, un program de excelență unic în România, care le oferă elevilor talentați din toată țara posiblitatea de a-și valorifica potențialul la maximum în liceu, urmând un curriculum internațional, care oferă șansa continuării studiilor la universități de top din întreaga lume. Adresându-ne elevilor de oriunde din România, ne dorim să găsim cei mai promițători tineri și să le încurajăm dezvoltarea printr-o cultură ce susține excelența. Viziunea noastră este să punem România pe harta lumii prin viitorii ei inventatori, artiști, cercetători, activiști și lideri”, a declarat Ruxandra Mercea, directorul executiv al Transylvania College.

Elevii de clasa a opta din orice instituție de învățământ din România se pot înscrie în competiția Scholarship Society prin e-mail, până în 21 aprilie. Dosarul de înscriere va conține un eseu, o scrisoare de recomandare din partea unui profesor, o scrisoare din partea părinților și un formular de înscriere. După verificarea dosarelor urmează un set de trei testări: examen scris de limba engleză, examen scris de matematică (în limba engleză) și testare CAT 4 computerizată, care vizează competențe generale de matematică, limba engleză, logică și orientare spațială a candidatului. Elevii cu rezultate foarte bune vor participa apoi la ultima etapă a selecției: interviul cu comisia de burse, format din reprezentanți ai mediului business local care susțin excelența în educație. În urma selecției, trei elevi cu potențial deosebit vor deveni bursieri Scholarship Society. Bursele acoperă taxele de școlarizare pentru întreaga perioadă a studiilor liceale. Întreaga procedură de înscriere este disponibilă pe site.

„Bursa de excelență la Transylvania College mi-a oferit posibilitatea de a-mi continua studiile la liceu după curriculumul britanic, lucru care mă va ajuta să-mi urmez visul de a studia la o facultate din Marea Britanie. Primirea acestei burse a însemnat un pas important în construirea viitorului meu, iar datorită cursurilor axate pe leadership învăț cum să îmi dezvolt cât mai bine și alte abilități sociale și personale”, a declarat Daniel Bega, elev al Transylvania College și beneficiar al Scholarship Society.

La liceul Transylvania College, elevii studiază conform curriculumului britanic si pot susține examenele A-level, iar școala este singura din regiune acreditată de Cambridge International Examinations. De la un an la altul, elevii au posibilitatea de a-și alege o parte dintre disciplinele pe care le studiază, realizându-și astfel un traseu educațional potrivit carierei pe care și-o doresc.

Transylvania College este o școală centrată pe elev, care oferă un parcurs educațional complet de la creșă și până la liceu. Este singura școală internațională din Cluj-Napoca și din regiune acreditată de Ministerul Educației căreia i s-a conferit, de către Departamentul pentru Educație din Marea Britanie, statutul oficial de Școală Britanică Internațională (BSO-British School Overseas), în urma unei inspecții riguroase și complexe. Transylvania College este membru acreditat în Consiliul Școlilor Britanice Internaționale COBIS și membru al asociației școlilor de elită din lume Round Square, din care face parte și Gordonstoun, școala absolvită de Prințul Charles. Transylvania College se află sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României.

Liceul Transylvania College este acreditat Cambridge, iar elevii înscriși aici studiază după programa națională a Angliei, pregătindu-se pentru a susține examenele IGCSE și A-Level.

Pe drumul excelenței, școala a dobândit numeroase premii la nivel național și internațional. În anul 2015, Transylvania College a fost singura școală din Europa nominalizată de către TES ca școală internațională a anului.

În ianuarie 2017, activitatea de peste 24 de ani a şcolii a fost recunoscută din nou prin acordarea, la Londra, a premiului “British International Schools Lifetime Award” doamnei Simona Baciu, fondatorul Transylvania College şi preşedintele Fundației Transylvania College.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava