MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Emanuel Havrici, este de părere că după finalizarea primului tronson al pârtiei de schi de pe masivul Rărău, municipiul Câmpulung Moldovenesc va intra în circuitul turistic de iarnă, devenind astfel un obiectiv turistic de agrement de mare interes pentru turiștii din România și din străinătate care vor vizita Bucovina. Emanuel Havrici a declarat că pârtia de schi de pe Rarău va întregi oferta județului Suceava pentru iubitorii sporturilor de iarnă, care au la dispoziție deja pârtiile din Vatra Dornei, Gura Humorului, Cârlibaba sau Mălini.
Deputatul PSD de Suceava a amintit că Executivul României a asigurat finanțarea integrală a primului tronson, iar în momentul de față administrația locală a municipiului Câmpulung Moldovenesc are asigurate toate condițiile pentru a duce la bun sfârșit acest obiectiv turistic până la finalul anului 2017.
Emanuel Havrici a spus că pentru pârtia de schi de pe Rarău, Guvernul României a alocat întreaga sumă de 7,55 milioane lei, necesară pentru finalizarea primului tronson. „Astfel până la sfârșitul anului, Câmpulung Moldovenesc poate intra în circuitul turistic de iarnă și devine astfel un obiectiv turistic de agrement de mare interes pentru turiștii români și străini care vor vizita Bucovina. Construcţia pârtiei poate duce la investiţii în unități de cazare şi servicii turistice și poate salva economic stațiunea Câmpulung Moldovenesc deoarece investiția este foarte eficienta fiind realizata conform normelor internaționale”, a spus Emanuel Havrici. El a mai adăugat că dezvoltarea acestei zone a județului Suceava poate fi revigorată de pârtia de schi de pe Rarău, al cărui prim tronson va fi terminat la sfărșitul anului 2017, contribuind astfel la dezvoltarea turismului de agrement din Bucovina.
Primul tronson al pârtiei de schi de pe Rarău va avea o lungime de 2,8 kilometri, iar lăţimea acesteia variază de la 30 de metri, în zona de plecare, la 80 de metri, în zona sosirii. Panta medie a acestui tronson este de 16,6%, încadrându-se într-o pârtie de categorie uşoară spre medie. În cadrul proiectului a fost construită şi o instalaţie de transport pe cablu de tip telegondolă, care are o capacitate de transport de 1.008 persoane/oră.

Emanuel Havrici: Câmpulung Moldovenesc va deveni un obiectiv turistic de agrement de mare interes pentru turiștii din România și din străinătate, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava