Concert pascal
MOPAN Suceava

În perioada 1 septembrie 2017 – 30 septembrie 2018 Colegiul Tehnic C.F. “Unirea”, Pașcani desfășoară proiectul “Modalități europene de formare a elevilor de la profilul servicii prin stagii de practică”, ce face parte din Erasmus+, programul Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport în perioada 2014 – 2020.

Erasmus+ oferă tinerilor posibilitatea de a studia, de a se forma, de a câștiga experiență profesională și de a participa la programe de voluntariat în alte țări.

Proiectul “Modalități europene de formare a elevilor de la profilul servicii prin stagii de practică” răspunde unei nevoi instițutionale a Colegiului C.F. „Unirea” și anume insuficienta pregatire a absolvenților școlii noastre pentru a răspunde cerințelor de angajare de pe piața muncii. Cu această ocazie, elevii de la profilul servicii vor deprinde și vor dezvolta competențe și abilități care să le îmbunătățească nivelul de calificare și să le faciliteze ulterior inserția pe piața muncii interne și europene.

Activitatea de mobilitate din cadrul acestui proiect se desfășoară în două fluxuri, în Portugalia și Germania, după cum urmează:

Pentru clasa a XI-a, tematica este Organizarea și funcționarea unei unități economice, vizând un număr de 16 elevi de la profilul servicii, domeniile economic și comerț. Unitatea de primire este Asociația Insignare – o asociatie non-profit din Ourem, aflată în Portugalia.

Stagiul de practica al elevilor de clasa a XI-a este în derulare. Acesta a început pe 19 noiembrie și va dura până pe 2 decembrie 2017, când elevii, alături de cadrele didactice însoțitoare doamnele profesor Tataru Anca și Costea Iuliana, vor reveni în țară.

Pentru clasa a X-a, tematica este Stabilirea calitătii produselor și protecția consumatorului și a mediului. Stagiul de practică pesupune deplasarea a 15 elevi de la profilul servicii, domeniile economic și comerț, centrul de formare fiind Wisamar, o organizatie non-profit din domeniul învățământului aflată în Leipzig, Germ   ania, în perioada  6 – 19 mai 2018.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava