Concert pascal
MOPAN Suceava

Vineri, 9 iunie 2017, s-au aprobat candidaturile Erasmus+KA1 pentru mobilități de formare profesională. Colegiul „Unirea” a candidat și a primit aprobare pentru proiectul ”Modalități europene de formare a elevilor de la profilul servicii prin stagii de practică” ce se va desfășura în cadrul programului Erasmus+,  acțiunea cheie 1 (KA1) privind mobilitatea în domeniul formării profesionale (VET), durata fiind de 13  luni (1 septembrie 2017-30 septembrie 2018).

Scopul proiectului este acela ca elevii de la profilul servicii să deprindă și să dezvolte competențe și abilități care să le îmbunătățească nivelul de calificare și să le faciliteze ulterior inserția pe piața muncii interne și europene. În acest sens, 30 de elevi ai colegiului vor participa la două stagii de practică.

Primul stagiu se va desfășura în Portugalia în luna noiembrie, 2017. În cadrul acestei mobilități vor participa 15 elevi de clasa a XI-a, alături de doi profesori însoțitori iar competențele vizate vor avea în vedere modul de organizare și funcționare a unei unități economice. Furnizorul programului de practică va oferi pe durata celor zece zile de stagiu, posibilitatea ca elevii să se familiarizeze cu modul de funcționare a unor unități din domenii variate: turism, educație, industrie.

Al doilea stagiu va avea loc în luna mai, 2018, în Germania, partener de proiect din Leipzig. La acest flux vor participa 15 elevi de clasaa X-a, însoțiți, la fel, de două cadre didactice. Activitățile din timpul celor 10 zile de practică se vor desfășura în unități comerciale și vor urmări stabilirea calității produselor și protecția consumatorului și a mediului.

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava