Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul PMP, deputatul Eugen Tomac, a declarat, la Suceava, că ministrul educației, suceveanul Valentin Popa a fost remaniat în mod brutal. Eugen Tomac a declarat în cadrul unei conferințe de presă că PMP condamnă „modul brutal” prin care liderul PSD, Liviu Dragnea, a remaniat un ministru din Cabinetul Dăncilă, umilind limba română în Anul Centenar.
Afirmația lui Eugen Tomac vine după ce Valentin Popa a demisionat din funcția de ministrul al educației, pe motiv că nu este de acord cu solicitarea celor de la UDMR de a modifica ordonanța n care se reglementa faptul că în învățământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităților naționale, orele de Limba și literatura Română prevazute în planurile de învățământ sunt predate de profesori cu studii superioare de specialitate. Eugen Tomac consideră că „acest troc cu UDMR reprezintă o umilință pentru toți românii, dar și un atac la statul român”.
„Decizia de a modifica această ordonanță arată că Liviu Dragnea este lipsit de orice respect față de tot ceea ce înseamnă identitatea națională a românilor și reprezintă un atac direct la limba română. Faptul că UDMR a reușit să-și impună o agendă mediocră arată și cât de șubredă este situația în actuala majoritate. PSD nu mai poate trece legi organice prin Camera Deputaților și de aceea Liviu Dragnea este dispus la orice troc, trădând orice interes ce ține de apărarea valorilor fundamentale care definesc statul român, implicit umilirea noastră prin această decizie, care în mod simbolic reprezintă o cedare de nepermis”, a declarat liderul PMP. El a mai spus că decizia Ministerului Educației de a obliga ca școlile minoritare să aibă profesori de limba română a fost o chestiune de minim bun simț și nu a reprezentat un atac sau un abuz la adresa vreunei minorități. El susține că această reglementare ținea de interesul comunității de a pregăti cetățeni ai României indiferent de limba pe care o vorbesc acasă și de a fi pregătiți pentru a fi competitivi în câmpul muncii dar și să poată studia în orice universitate din România, „nu să rămână în anumite zone din țară unde se pot înțelege doar în limba proprie”. „Considerăm că este o eroare de nepermis și o cedare mizerabilă din partea actualei puteri”, a încheiat Eugen Tomac.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava