În contextul pandemiei generată de coronavirusul SARS-CoV-2, Consiliul Local Vatra Dornei a aprobat in ședința din 25 Iunie, la propunerea primarului Ilie Bonches, acordarea unor facilități fiscale la plata impozitelor și taxelor locale.

Astfel, măsurile de care urmează a beneficia cetățenii municipiului Vatra Dornei sunt următoarele:

1. Reducerea cu 30% a impozitului anual pe clădirile aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice, folosite pentru activitatea economică, dacă în perioada pentru care s-a instituit starea de urgență, proprietarii sau utilizatorii clădirilor au fost obligați, potrivit legii, să iși întrerupă total activitatea economică sau dețin certificatul pentru situații de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri prin care se certifică întreruperea parțială a activității economice. Astfel, această facilitate vine în sprijinul acelor persoane fizice sau juridice ce au fost afectate direct de instituirea stării de urgență;

2. Scutirea de la plata lunară a taxei pe clădiri datorată de către concesionari, locatari, titulari ai dreptului de administrare sau folosință ai unei clădiri proprietate publică a statului ori a UAT Vatra Dornei care, potrivit legii, au fost obligați să își întrerupă total activitatea economică.

3. Scutirea de la plata creanțelor accesoriilor – măsura va contribui la încasarea voluntară a creanțelor bugetare principale restante, cu atât mai mult cu cât în anul 2020 activitatea de executare silită a acestora a fost suspendată pe o perioadă de 3 luni, în continuare fiind dificil de aplicat în contextul general al scăderii economice.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava