Concert pascal
MOPAN Suceava

Facultatea de Științe ale Educației din Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava nu va înceta colaborarea cu Așezământul „Sf. Leontie” din Rădăuți, unde sunt găzduiți aproximativ 130 de copii și tineri. Șefa Departamentului de Științe ale Educației, conferențiarul universitar doctor Otilia Clipa a declarat, la Radio Top: „Avem o colaborare bună cu Așezământul „Sf. Leontie” și am o slăbiciune pentru acest centru fiindcă știu că-i puternic. Am colaborat foarte bine și nu ne vom opri. La Facultatea de Științe ale Educației avem o fată de-acolo în anul I. Este studentă la noi și ne bucurăm foarte mult. O altă fată din așezământ este studentă la Facultatea de Silvicultură. Mai e o tânără din centru la Asistență Socială în Iași”.

Profesoara a mai spus că tinerele primesc sprijin constant din partea așezământului de la Rădăuți și a adăugat: „Te ajută foarte mult să știi că poți continua studiile după clasa a VIII-a sau a XII-a și că nu rămâi al nimănui. Faptul că acei copii și tineri pot găsi un sprijin și primesc un sfat le dă siguranță și îi valorizează”. De asemenea, Otilia Clipa a afirmat că a fost surprinsă când la Facultate a ajuns cu colindul un grup de copii de la Așezământul „Sf. Leontie”. Universitara a menționat: „A fost un grup extraordinar, foarte dinamic, foarte bine armonizat. A fost o surpriză. Ne-a făcut o surpriză extraordinară Maica Ecaterina, care a venit cu ei și care se îngrijește foarte bine de ei. Maica Ecaterina este deosebită și reușește cu amestec de blândețe, cu fermitate, să-i educe foarte, foarte bine pe copii și să le dea o stare de bine”. În urmă cu câteva luni, la Universitatea „Ștefan cel Mare” au fost expuse tablouri realizate de beneficiari ai așezământului din Rădăuți, iar multe dintre ele au fost cumpărate.

Facultatea de Științe ale Educației din cadrul USV nu va înceta colaborarea cu Așezământul „Sf. Leontie” din Rădăuți, 9.7 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (3 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava