Concert pascal
MOPAN Suceava

”Așa cum am promis încă din campanie, dar și atunci când, în calitate de co-inițiator am votat o lege ce a intrat în vigoare în luna aprilie 2021, Autostrada Nordului, Suceava-Baia Mare, va deveni realitate”. Declarația aparține deputatului PNL de Suceava, Angelica Fădor. Aceasta a arătat că vineri, 9 septembrie, s-au semnat contractele de finanțare pe bani europeni pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru lotul de autostradă Bistrița – Vatra Dornei, în valoarea de 19,3 milioane lei și pentru lotul 3 de autostradă Vatra Dornei – Suceava, în valoare de 17, 9 milioane.

„Din acest lot a fost scoasă centura orașului Gura Humorului, pe care o va gestiona CJ Suceava. Termenul de execuție a acestor studii de fezabilitate este sfârșitul anului viitor. Deja pe lotul Bistrița – Vatra Dornei se lucrează la avizul de mediu pentru descărcare de flora și faună și la avizul de descărcare arheologică. Reamintesc că pe tronsonul Vatra Dornei – Suceava, la acest moment, este ca opțiune un traseu prin localitatea Dorna Arini, cu tunel prin munte, apoi acesta ar trece prin Stulpicani, Frasin și ar face legătura cu centura orașului Gura Humorului, urmând un traseu prin zona parcului Ariniș, paralel cu râul Moldova. Apoi traseul ar trece prin Capu Codrului, Berchișești, Moara, Sf. Ilie. O precizare pe care vreau să o mai fac se referă la centura orașului Gura Humorului. Cu o lungime de 8 km, aceasta va fi construită în regim de autostradă, în coordonarea CJ Suceava care are ca partener CNAIR, iar aici proiectul are un avans de circa 1 an, urmând ca în ianuarie proiectul să fie predat. De altfel, pe 70% din centura Gura Humorului s-au făcut studii geotehnice pentru a vedea calitatea solului și soluțiile tehnice ce se impun”, a  explicat Fădor.

Aceasta și-a exprimat încrederea că proiectul va fi mult accelerat ”pentru că actuala guvernare este decisă să dezvolte infrastructura de transporturi care este deficitară și îmi doresc să se intre mai repede în procedurile de atribuire a lucrărilor de construcție”.

”Este foarte important pentru noi ca acest drum să fie cât mai repede realizat pentru dezvoltarea zonei, atragerea de investiții și de turiști”, a conchis Angelica Fădor.

Fădor: ”Așa cum am promis încă din campanie Autostrada Nordului, Suceava-Baia Mare, va deveni realitate”, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava