Concert pascal
MOPAN Suceava

585 de elevi din 57 de unități școlare din județele Suceava, Iași, Vaslui, Neamț și Bihor au participat la cea de-a noua ediție a Festivalului-concurs interjudeţean de folclor „Sărbătoarea de sub brazi” din comuna Adâncata. Evenimentul care a avut loc duminică  la Căminul Cultural din Adâncata a fost organizat de Şcoala Gimnazială „Ioan Băncescu” din comuna gazdă, în parteriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sucaeva şi primăria din localitate fiind inclus în calendarul activităților educative regionale și interjudețene din acest an cu aprobarea Ministerului Educației. Atât directorul Şcolii Gimnaziale „Ioan Băncescu”, Maria Crăciunescu, dar şi primarul din Adâncata, Viorel Cucu, au ţinut să evidenţieze prezenţa în număr tot mai mare a participanţilor la acest festival, evoluţia fiind mai mult decât vizibilă comparativ cu anii anteriori.

”Proiectul are ca obiectiv general redescoperirea și asigurarea continuității tradițiilor locale prin colaboare și parteneriat activ cu comunitatea locală prin derularea de activitități focalizate pe transmiterea și revigorarea folclorului românesc, a datinilor și obiceiurilor populare românești. Festivalul concurs se adresează elevilor din învățământul preuniversitar din județul Suceava dar și din țară. Prin activitățile propuse se asigură continuitatea proiectului pentru învățământ rural ”Țara din suflet” derulat în ianaurie-septembrie 2006 proiect ce a urmărit cunoașterea de către elevi a elementelor de etnografie și folclor din zona Suceava, redescoperirea tradițiilor locale, sensibilizarea comunității locale privind păstrarea și transmiterea culturii populare.

Desfășurarea în bune condiții a acțiunilor proiectului a fost posibilă doarece echipa de proiect a beneficiat de sprijinul comunității locale, al Inspectoratului Școlar care au fost prezenți în toate acțiunile noastre și a urmărit să scoată la lumină bogatul tezaur spriritual al satului românesc, să îmbogățească în același timpt spiritual membrii comunității adâncățene”, a declarat Maria Crăciunescu care a ținut să mulţumească pentru implicare și sprijin Primăriei Adâncata, în mod special primarului Viorel Cucu, dar şi Consiliului Local şi tuturor sponsorilor. Aceasta a oferit diplome de excelență colegilor ei de la Școala Generală”Ioan Bănescu” Gabriela Ciornodolea și Lucian Ioniță pentru modul în care s-au implicat în derularea proiectului.

Viorel Cucu: ”Acest festival este foarte important întrucăt promovează valorile culturale ale comunităților noastre”

Îmbrăcaţi în costume populare, grupurile de copii de la cele 57 de școli au evoluat în cadrul festivalului – concurs în faţa unui juriu profesionist, format din inspector școlar Loredana Ceică și profesorii Iulia Buraciuc respectiv Mihaela Săveanu de la Colegiul Naţional de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Prezent la deschiderea festivalului primarul Viorel Cucu le-a urât succes tuturor participanţilor, şi a subliniat faptul că atât timp cât va fi primar al acestei comune acest eveniment va fi organizat în fiecare an.

„Mă simt onorat pentru că particip pentru al cincilea an consecutiv în calitate de primar la acest minunat eveniment pentru copiii din cele cinci județe. Comuna Adâncata v-a așteptat cu brațele deschise iar investițiile pe care le avem în derulare vă va răsplăti așteptările. Vreau să-i mulțumesc în special doamnei director al școlii Ioan Băncescu pentru munca pe care o face în organizarea acestui festival, dar și profesorilor, educatorilor, învățătorilor care se ocupă de viitorul copiilor noștri. Le mulțumesc acestor oameni deosebiți care fac cinste comunei noastre. Acest Festival este foarte important întrucăt promovează valorile culturale ale comunităților noastre. Mă simt onorat și simt nevoia să mă plec în fața dumneavoastră și să vă mulțumesc din suflet pentru ceea ce faceți. Sunt mândru că avem atât de mulţi copii foarte talentaţi înscrişi în concurs, care păstrează şi duc mai departe portul şi tradiţiile populare, şi vreau să spun că acest festival va continua cât voi fi eu primar”, a spus Viorel Cucu.

El a ţinut să sublinieze că acest eveniment a fost organizat doar cu fonduri din sponsorizări, mulţumindu-le tuturor celor care au fost alături de organizatori.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava