Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Centrul Local „Șoimii Bucovinei”, parte a Organizației Naționale „Cercetașii României”, organizează duminică, 17 mai a.c., prima ediție a „Festivalului Luminii”. Evenimentul, derulat în parteneriat cu Primăria Câmpulung Moldovenesc și Primăria Fundu Moldovei, va avea loc începând cu ora 18.30 pe Platoul Casei de Cultură din centrul orașului Câmpulung Moldovenesc.

Cercetașii din Fundu Moldovei intenționează să îi provoace pe câmpulungeni să regăsească frumusețea lucrurilor mărunte. În acest sens, vor fi oferite îmbrățișări gratuite, gânduri ale zilei și va fi testată capacitatea locuitorilor de manifestare a încrederii în oameni. Multe jocuri organizate împreună cu colaboratorii evenimentului (AGLT, Youth 4 Nation, Școala Dimitrie Gusti) vor întreține atmosfera de bună voie. Momentul culminat va fi la lăsarea întunericului, atunci când vor fi aprinse 2.000 de lumânări în gulguțe care vor împodobi parcul din preajma Platoului, iar lampioanele îi vor determina pe cei prezenți să își ridice ochii spre cer, atât la propriu, cât și la figurat.

Evenimentul este corelat cu Ziua Internațională a Familiei (15 mai), motiv pentru care organizatorii vor oferi vederi celor care vor dori să trimită un gând frumos cuiva drag. Ilustratele personalizate în ton cu evenimentul vor ajunge apoi la adresele corespunzătoare. Pe lângă încurajarea exprimării în scris a sentimentelor, cercetașii doresc să stimuleze și gustul pentru lectură. În acest sens, vor fi expuse cărți gratis, iar cei care aleg una vor trebui să ofere o alta la schimb.

Festivalul Luminii este un eveniment național sincron, organizat anual de către membrii Organizației Naționale „Cercetașii României” și tinerii voluntari locali. Festivalul se va desfășura la nivel național pe toată durata lunii mai. Ideea a apărut în anul 2004, atunci când câțiva cercetași din Cluj-Napoca au încercat să le amintească oamenilor de frumusețea lucrurile mărunte din viața lor. Acum a sosit și vremea câmpulungenilor de a se bucura de jocul luminilor și de a accepta provocarea reîntoarcerii la lucrurile simple și frumoase ale existenței umane.

Festivalul Luminii ajunge și la Câmpulung Moldovenesc, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava