MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a discutat cu oficialii din departamentul Mayenne, din Franța, despre posibilitatea deschiderii unui zbor direct Suceava – Paris, și retur. Gheorghe Flutur a spus că în cursul zilei de miercuri, a avut discuții bilaterale cu delegațiile Regiunilor Schwaben și Mayenne care participă în aceste zile la Suceava la Turneul ,,Patru regiuni pentru Europa”. „Împreună am convenit asupra unor inițiative concrete pe care sa le avem imediat în vederea demarării unor proiecte comune. Cu partenerii noștri din Germania am convenit ca în cadrul Târgului Exporeal care are loc la Munchen la începutul lunii octombrie să avem o serie de întâlniri cu reprezentanții mediului de afaceri din Regiunea Schwaben și din Bavaria. Am stabilit ca printre  temele abordate să se afle prezentarea oportunităților pe care le oferă investitorilor germani recenta deschidere a cursei Suceava – Memmingen precum si înființarea parcului industrial din apropierea aeroportului sucevean. Am și identificat deja câteva domenii care ar putea fi de interes pentru cei din Germania: industria mobilei, industria alimentară, agricultura, IT-ul”, a spus Flutur. El a mai precizat că împreună cu președintele Regiuni Schwaben Martin Sailer a abordat posibilitatea demararea unor proiecte în domeniile sănătate, social și educație. „De exemplu, i-am prezentat intenția noastră de a susține înființarea un mare complex de recuperare, care ar putea fi ridicat acolo unde noi dispunem de teren și chiar clădiri – la Pojorâta și Călinești. De asemenea, în vederea promovării Bucovinei, a județului Suceava, am convenit atât cu partenerii germani cât și cu cei din Franța ca în acest an să organizăm acțiuni de promovare cu participarea unor grupuri de persoane, instituții și firme care desfășoară activități curente în turism, inclusiv presa”, a precizat președintele CJ Suceava. El a subliniat că împreună cu partenerii francezi a stabilit mai multe contacte și am vut deja o serie de discuții pentru a susține deschiderea unei linii directe Suceava – Paris, pe modelul de succes pe care s-a mers împreună cu partenerii din Schwaben pentru deschiderea liniei Suceava – Memmingen, în Germania.
Gheorghe Flutur a mai precizat că francezii s-au arătat deosebit de interesați de produsele bio din județ, motiv pentru care vor fi identificate în scurt timp posibilitățile prin care producători suceveni să desfacă astfel de produse în Franța.

Flutur a vorbit cu oficialii din Mayenne despre posibilitatea deschiderii unui zbor direct Suceava - Paris, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava