MOPAN Suceava

Liderul liberalilor suceveni, senatorul Gheorghe Flutur, consideră că DN 18, de la Iacobeni spre Maramureş, rămână în continuare o mare dezamăgire pentru suceveni, actualul Guvern PSD nefăcând absolut nimic pentru continuarea lucrărilor de modernizare. Într-o interpelare adresată Guvernului României, Gheorghe Flutur a spus explicat că DN 18 este o arteră de maximă importanţă pentru traficul intern şi internaţional din nordul ţării, însă a ajuns unul dintre cele mai proaste drumuri naţionale din judeţul Suceava şi unul dintre cele mai degradate din întreaga ţară. „Starea drumului creează dificultăți în activitatea zilnică a locuitorilor din zonă, a șoferilor aflați în tranzit, precum şi turiştilor care vin să viziteze Bucovina. Localitățile traversate de DN 18, aflate pe raza judeţului Suceava, respectiv Ciocăneşti, Botoş, Valea Stânei şi Cârlibaba, rămân condamnate în continuare la izolare. Situaţia este atât de gravă, încât agenţii economici din zonă nu mai găsesc firme de distribuţie care să-i aprovizioneze”, a declarat Flutur. El a precizat că firmele de transport persoane care efectuează curse în zonă intenționează să suspende traseele din cauza stării DN 18, iar foarte mulţi turiști care intenţionează să traverseze județul Suceava spre Maramureş, se întorc din drum. „Drumul pare a fi unul de pe front decât un drum național”, a subliniat liderul liberalilor suceveni.
Gheorghe Flutur a arătat că modernizarea tronsonului Iacobeni-Borşa-Moisei de pe DN 18, finanțat prin BEI, trebuia finalizată în 2013, însă până acum s-au efectuat doar 5% din lucrări, „contractul inițial a fost reziliat, relicitarea lucrărilor s-a făcut în decembrie 2014, iar atribuirea contractelor a început să se facă abia acum, la începutul de iunie, dar nu intră aici și cele 2 tronsoane de pe teritoriul județului Suceava”, a precizat Flutur.

Preşedintele PNL Suceava a explicat că în data de 3 iunie 2015, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a comunicat doar rezultatul procedurii de atribuire a contractelor „Proiectare şi Execuţie Reabilitare DN 18 Moisei – Iacobeni pentru remedierea lucrărilor existente şi finalizarea lucrărilor rămase de executat: Lot 1 Moisei – Borşa, km 131+627 – km 156+232” şi „Proiectare şi Execuţie Reabilitare DN 18 Moisei – Iacobeni pentru remedierea lucrărilor existente şi finalizarea lucrărilor rămase de executat: Lot 2 Borşa – Şesuri, km 156+232 – km 180+850”.

„Așadar s-au desemnat constructorii doar pentru două loturi care vizează reabilitarea acestui drum naţional pe teritoriul judeţului Maramureş, respectiv Moisei – Borşa şi Borşa – Şesuri, astfel că locuitorii județului Suceava trebuie să mai aştepte până când vor începe lucrările de reabilitare pe tronsonului de la Cârlibaba la Iacobeni”, a declarat Flutur, care a ţinut să mai precizeze că „recent, aflat în trecere spre casă un ministru, parlamentar, din Guvernul PSD a mai făcut și el o serie de promisiuni. Spunea că este interesat de acest drum, dar iată că, la câteva zile, s-a desemnat constructorul doar pe tronsonul din colegiul dumnealui”.

Gheorghe Flutur a spus că atât sucevenii, cât și maramureșenii, trebuie să fie respectaţi, nu abandonați și umiliti, iar fără infrastructură, întreaga zonă riscă să rămână în izolare, fiind condamnată la subdezvoltare. „Abandonarea investițiilor în infrastructură pune în pericol dezvoltarea locală și regională”, consideră Gheorghe Flutur.

Pe de altă parte, el a amintit şi de starea în care se află DN 17B de la Vatra Dornei – Broşteni – limita cu judeţul Neamţ, precizând că a solicitat în nenumărate rânduri şi reabilitarea acestui tronson de drum. Flutur a spus că şi DN 17B este extrem de important pentru dezvoltarea judeţului Suceava şi a nordului ţării. „Simpla peticire a gropilor pe acest tronson nu rezolvă problema ci continuă să afecteze securitatea și confortul în trafic. Starea precară a acestui drum național afectează turismul și întreaga dezvoltare socio-economică celor două județe, Suceava și Neamț. Municipiul Vatra Dornei și zona de munte a județului Suceava oferă atracții turistice în toate anotimpurile anului, însă în lipsa unei infrastructuri de transport corespunzătoare acest potențial nu poate fi valorificat”, a încheiat Flutur.

Flutur: Actualul Guvern PSD continuă să-i amăgească pe suceveni cu modernizarea DN 18, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
PNL - Gheorghe Flutur
PSD - Gheorghe Soldan
Dreapta Unita - Marian Andronache
Dreapta Unita - Cristian Ilie Timoficiuc
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava