Concert pascal
MOPAN Suceava

Contractul temporar de salubrizare menajeră a municipiului Suceava încheiat de Primărie cu asocierea locală Florcontruct-Diasil în luna aprilie prin procedură de negociere directă rămâne în picioare până la desemnarea noului operator în urma licitaţiei care a avut loc pe data de 16 iunie. Asta cu toate că firma Rosal, cea care s-a ocupat de salubrizarea menajeră până la data de 19 aprilie, a câştigat la Curtea de Apel Suceava procesul cu Primăria, reuşind să obţină anularea definitivă a procedurii de negociere directă. Consiliul Local a modificat luni într-o şedinţă „de îndată” articolul 2 al hotărârii adoptate în aprilie care stipula că durata contractului este până la soluţionarea definitivă a contestaţiei formulate de către Rosal împotriva procedurii de negociere demarate de municipalitate în baza HCL 95/2015, fără a depăşi data la care va fi semnat contractul cu câştigătorul procedurii de licitaţie publică”. Articolul 2 modificat spune că durata contractului este până la soluţionarea definitivă a contestaţiei formulate de către Rosal iar în cazul anulării acesteia până la data la care va fi semnat contractul cu câştigătorul procedurii de licitaţie. În consecinţă municipalitatea menţine contractul temporar încheiat cu asocierea Florconstruct-Diasil într-o situaţie de forţă majoră. „Ştim foarte bine ce vrea Rosal. Vrea la fel cum a prestat pe vechiul contract în loc de 8 ani 10 ani vrea prin instanţă să prelungească contractul de salubrizare lucru care nu este corect,nu este legal, nu este moral. Eu cred că noi trebuie să lucrăm spre binele sucevenilor. Ei vor să lucreze cu tarifele din anul 2007. Este clar că în anul 2007 erau nişte tarife mai mari pentru că aşa era atunci economia.

Nu am fost de acord nici cu contractul de salubrizare stradală să-l prelungim nu sunt de acord să prelungesc nici contractul de salubrizare menajeră aşa cum îşi doreşte Rosal. Să vină să câştige meciul în teren. Din păcate eu constat ca primar că Rosal s-a transformat din firmă de salubritate în firmă de avocatură”, a declarat primarul Ion Lungu. Viitorul contract de salubrizare menajeră care va fi încheiat cu operatorul ce va câştiga licitaţia din 16 iunie va avea o durată de 12 ani şi o valoare de 20 de milioane de euro. Au depus oferte firmele Urban Bistrița, Rosal Grup București, Rosal Roman și asocierea dintre firmele sucevene Florconstruct și Diasil.

Asocierea Florcontruct-Diasil se va ocupa în continuare de salubrizarea menajeră a Sucevei, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava