Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat astăzi, că are o veste foarte bună pentru localitățile din județ, respectiv finalizarea Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru drumuri și apă-canal. Gheorghe Flutur a spus că pentru județul Suceava, prin acest program a fost alocată o sumă de peste 330 milioane de euro, la capitolul drumuri, apă și canalizare. Flutur a precizat că în total au fost aprobate 148 de proiecte, din care 116 pentru comune, 15 pentru orașe, 11 pentru municipii și 6 pentru Consiliul Județean. El a afirmat că din cele 330 milioane de euro, circa 190 milioane de euro sunt destinate proiectelor pentru drumuri, însemnând circa 550 km drumuri județene și comunale. Președintele CJ Suceava a arătat că județul Suceava are în evidență 1383 km de drumuri comunale clasate. Gheorghe Flutur a mai declarat că au fost aprobate și 54 proiecte pentru apă și canalizare, 140 milioane de euro, care ar urma să deservească peste 200.000 de locuitori. „Acest program este cel mai mare program de modernizare a infrastructurii de bază a județului Suceava din ultimii ani și care, în următorii 3-4 ani, va face ca județul Suceava să aibă cea mai mare parte a rețelei de drumuri modernizată și majoritatea populației racordată la rețelele de apă și canalizare. Acest lucru înseamnă confort, înseamnă civilizație. Aș vrea să reamintesc sucevenilor că acest Program este cel mai ambițios din actualul mandat, alături de Autostrada A7 și Autostrada Nordului.

De un an de zile fac demersuri la vârful coaliției PNL-PSD și vreau să aduc mulțumiri, pentru a convinge de necesitatea investițiilor în infrastructură. Sunt mulțumit. Am reușit. Dacă la cei 330 milioane de euro aprobați și repartizați acum localităților din județul Suceava mai adăugăm și cei 270 milioane de euro pentru aducțiunea de gaz metan (în 37 de localități deja este aprobat programul) urmând ca pentru alte 10-15 localități să se aprobe în perioada următoare, înseamnă investiții de 600 milioane de euro aprobate doar în acest an de Guvernul Ciucă pentru infrastructura județului Suceava- drumuri, apă-canal, gaze naturale”, a afirmat Gheorghe Flutur. El a amintit că în județul Suceava este în curs de derulare Proiectul de apă-canal de 236 milioane de euro finanțat din fonduri europene, proiect în care a fost implicat și Consiliul Județean și care cuprinde 14 localități. Flutur a spus că lucrările în cadrul acestui program au început în o parte din aceste localități. „Din acest moment responsabilitatea este pe umerii primăriilor să deruleze procedurile de licitații pentru a se trece la realizarea lucrărilor”, a mai precizat Flutur.

Flutur anunță aprobarea unei finanțări de peste 330 de milioane de euro pentru 148 de proiecte de drumuri, apă și canalizare. Banii vin prin Programul Anghel Saligny, 7.2 out of 10 based on 5 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.2/10 (5 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava