MOPAN Suceava

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, este mulțumit de cum se lucrează pentru refacerea zonelor afectate de inundațiile din luna iunie 2016. Aprecierea a fost făcută astăzi, după ce Gheorghe Flutur a inspectat lucrările care se realizează în momentul de față în zona Voroneț, acolo unde inundațiile de anul acesta au provocat pagube importante.

Flutur a amintit că după inundațiile din luna iunie 2016 s-a început un program amplu de îndiguire a pârâului Voroneț, precum și de consolidare a drumului din apropierea acestuia. „Au fost pagube uriașe. A fost distrus drumul, apele au luat poduri și podețe, fiind afectate terenuri, chiar și case. Mai mult, în ultimii ani acolo au fost pagube mari, și destul de des aveam probleme cu inundațiile pe timp de vară. Acum însă se poate vedea acolo că a început un program curajos de construcții de diguri, apărări de maluri, chiar din amonte, de unde vine pârâul Voroneț”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, care a mai spus că în această zonă a fost reparat și drumul afectat de inundații.

El a adăugat că în momentul de față se lucrează la construcția mai multor podețe de pe cursurile de apă Brusturosu și Slătioara, care au fost distruse la inundațiile din această vară. În același timp Gheorghe Flutur a adăugat că și la intrarea în localitatea Voroneț se lucrează la îndiguirea albiei pârâului, până la vărsarea acestuia în râul Moldova. „Am finalizat și lucrarea la podul de peste râul Moldova, făcută cu fonduri de la Consiliul Județean. Acolo a fost consolidat piciorul stâng al podului, care a fost afectat de inundații, s-au făcut apărări de maluri și un prag de fund care a pus în siguranță podul. Acum râul Moldova curge lin și uniform în acea zonă, urmând ca și în amonte și în aval cei de la Apele Române să facă decolmatarea albiei și să taie sălciile, pentru a nu mai fi obstacole”, a precizat șeful administrației județene. Gheorghe Flutur a spus că lucrările au început în luna septembrie 2016m sunt în plină desfășurare în momentul de față, adăugând că în mod sigur aceste investiții vor fi continuare în cursul anului viitor.

Gheorghe Flutur a mai afirmat că lucrările de refacere a pagubelor produse de inundații au început și pe un drum județean din Chiril, pe drumul județean de la Stulpicani către Slătioara, precum și la refacerea mai multor podețe din comuna Moldovița care au fost luate de ape.

Flutur este mulțumit de modul cum se lucrează la refacerea zonelor afectate de inundații, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava