MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a declarat impresionat de cum arată noul spital din municipiul Fălticeni, după ce a vizitat, astăzi, această unitate spitalicească. Gheorghe Flutur a fost însoțit de primarul din Fălticeni, Cătălin Coman și de managerul Spitalului Municipal Fălticeni, Vlad Morariu.

După vizită, primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat că își dorește ca noul spital din municipiu să devină funcțional cât mai repede. Cătălin Coman a spus că deschiderea spitalului este întârziată în momentul de față de întârzierile în livrarea dotărilor și echipamentelor medicale, „pentru că din păcate există această problemă la nivel mondial”. „Important este că am depășit cel mai mare obstacol și anume finanțarea. Asta și cu sprijin guvernamental, pentru că am primit o sumă consistentă în acest an cu ajutorul domnului președinte Gheorghe Flutur, care a făcut permanent lobby pentru finanțarea Spitalului Municipal Fălticeni, respectiv pentru clădirea nouă”, a spus Coman.

El a spus că anul acesta a fost alocată suma de 15 milioane de lei, bani din care s-a achiziționat o mare parte din dotările și echipamentele, la această sumă adăugându-se și „contribuția firească” a rimăriei Fălticeni. „Suntem în situația în care depindem de furnizorii de echipamente și dotări medicale pentru că orice alt obstacol pe care l-am avut l-am evitat, l-am depășit. Ne dorim ca în cel mai scurt timp să deschidem Spitalul Municipal Fălticeni. Ne-am făcut treaba ca să spun așa bine, am avut parte și de acest sprijin guvernamental semnificativ, de 15 milioane de lei, o sumă extrem de consistentă. Și îi mulțumesc domnului președinte Flutur pentru că de fiecare dată a fost alături de noi și a făcut demersurile legale necesare în aria de competență pentru ca această bijuterie de spital atât de necesar să fie deschis cât mai repede. Repet, acum depindem de alți factori externi pe care sperăm să îi depășim. Acest Covid a dat peste cap totul la nivel mondial, dar suntem extrem de optimiști că în cel mai scurt timp vom putea pune la dispoziția celor care au nevoie Spitalul Municipal Fălticeni, o construcție așteptată de 30 de ani, în Fălticeni și în toată zona”, a precizat Cătălin Coman.

În același timp, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că în momentul de față, spitalul din Fălticeni, Spitalul Județean Suceava și celelalte spitale municipale și orășenești din județ sunt într-un parteneriat pentru gestionarea pandemiei de coronavirus. „Parteneriatul acesta între administrația județeană și locală este făcut să deblocăm, să rezolvăm probleme inclusiv în domeniul sănătății. Am vrut să văd și eu stadiul lucrărilor de aici, pentru că în mai multe rânduri am solicitat și eu personal Guvernului României fonduri pentru a se finaliza o investiție care depășește 20 de milioane de euro. Este o investiție de tip european aici, pentru că se pot vedea dotări, amenajări, o construcție nouă cu tot ce înseamnă astăzi cerințe la nivel european și mondial. Mai mult de atât, gestionarea acestui coronavirus ne-a făcut să avem întâlniri săptămânale cu managerii de spitale, cu primarii care finanțează și de aceea și Fălticeniul ne ajută pentru a lua presiunea de pe Spitalul Județean”, a declarat președintele Consiliului Județean.

Gheorghe Flutur a spus că Spitalul Municipal Fălticeni tratează pacienții non-Covid din tot județul, pentru bolile infecțioase, el mulțumindu-le cadrelor medicale fălticenene pentru acest sprijin. „La Suceava, zona de boli infecțioase, toată, este dedicată bolnavilor Covid. Eu sper să se rezolve, să se elimine odată și această pandemie dar e nevoie să punem în funcțiune acest spital de la Fălticeni. Și am venit și eu să văd ce mai au nevoie. Câte puțin le mai dăm și noi, pentru că nu avem surse de finanțare atât de mari, dar Guvernul României a ajutat. Problema acum la Fălticeni este următoarea. Mai sunt unii furnizori de echipamente medicale care deși au contract cu spitalul întârzie furnizarea, pentru că în perioada pandemiei au primit multe comenzi din toată lumea”, a declarat șeful administrației județene. El a spus că pentru această problemă a solicitat sprijinul Guvernului a Ministerului Sănătății și a Ministerului de Externe pentru a discuta cu reprezentanții lor în vederea grăbirii furnizării acestor echipamente pentru Spitalul Municipal Fălticeni.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a spus că este necesară deschiderea acestui spital, care va deservi o populație de peste 100.000 de oameni din zona Fălticeni, 14 localități rurale, două orașe și municipiul Fălticeni. „Aici avem o investiție mare, iar acest spital devine, așa, al doilea spital după Spitalul Județean ca dotare și ca și complexitate de intervenție. Sper cât de repede să îl punem în funcțiune. Avem nevoie de el ca de aer. Mai sunt niște furnizori care trebuie sensibilizați și voi face și eu toate demersurile pentru că interesul este ca în Suceava să avem aceste spitale funcționale. Bravo Fălitceniului, jos pălăria și domnului manager și domnului primar pentru modul cum s-au implicat. Mă bucur că și noi am strigat de câte ori am putut ca să mai vină niște bani aici”, a mai afirmat Gheorghe Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava