Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut, astăzi, o ședință de analiză a stadiului proiectelor pe gaz metan din județ. Gheorghe Flutur a precizat că la discuții au fost prezenți și primarii din localitățile în care se vor implementa proiecte pentru construcția de rețele noi de gaz metan. „Până în momentul de față sunt 37 de primării care au depus și au proiecte aprobate de 1,1 miliarde de lei, adică circa 220 de milioane de euro. Este foarte important de știut că sunt 37 de localități, dintre care 32 sunt comune și cinci sunt orașe. Astăzi am luat fiecare localitate în parte la analiză și cam în două luni de zile vor fi toate documentațiile gata. Unii au și constructorii desemnați, alții au și operatorii. Pentru noi e foarte important să aducem gaz metan în localitățile din județul Suceava. Și sunt multe. Din zona Fălticeni, de la Boroaia, Bogdănești, Fântâna Mare, Preutești, până pe Valea Sucevei și a Siretului, la Fântânele, Liteni, Adâncata, Hănțești. Apoi toată zona cu localitățile Cajvana, Botoșana, Arbore, Pârtești, Cacica Solca, Marginea, Horodnic de Sus, dar și zona Moldovița, Vatra Moldoviței, Frumosu, Vama, Pojorâta, Fundu Moldovei. Sunt zone care au depus proiecte pentru gaz metan. Asta înseamnă că în doi ani de zile, cât va fi durata de execuție aceste localități vor avea gaz metan”, a declarat Flutur.

El a adăugat că o veste bună este că județul Suceava a mai primit de la Guvern aproape 50 de milioane de euro pentru rețele de gaz metan. „Din calculele noastre vor mai intra încă circa 20 de localități cu proiecte de gaz. Vom vedea ce va hotărî ministerul. Dar dacă la 37 de localități mai adăugăm 20, înseamnă că în următorii doi ani jumătate din primăriile din județul Suceava vor beneficia de proiecte de gaz metan. Asta înseamnă civilizație, confort, înseamnă că presiune asupra pădurii va scădea, pentru că lemnele de foc încep să fie o problemă. Înseamnă un confort mare și o siguranță pentru populație”, a spus Flutur. El a adăugat că la Suceava va avea loc o întâlnire cu ministrul energiei și cu reprezentanții ANRE în care se vor discuta probleme legate de gaz metan și energie electric. „Vom discuta aspecte legate de extindere rețelelor de curent electric în județul Suceava și alte facilități pentru populație. Iar acest gen de întâlniri așa cum a fost ședința de astăzi au rolul de a împinge lucrurile înainte pentru că nu vreau Suceava să piardă vreun proiect la București sub nici o formă”, a mai afirmat șeful administrației județene.

Flutur: În jumătate din cele 114 de localități ale județului se vor construi rețele noi de gaz metan. „Asta înseamnă civilizație și confort”, 5.3 out of 10 based on 6 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.3/10 (6 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava