Concert pascal
MOPAN Suceava

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, își exprimă speranța că Suceava va avea cel mai mare număr de proiecte care vor fi aprobate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Gheorghe Flutur a declarat că din judeţul Suceava au fost depuse nu mai puţin de 560 de proiecte pentru a fi finanţate prin PNDL, valoarea lor depăşind suma de 600 de milioane de euro. „Îmi exprim speranţa că Ministerul Dezvoltării Regionale va da undă verde acestor proiecte. Judeţul Suceava a rămas în urmă în ultimii ani şi avem nevoie de astfel de investiţii”, a spus Flutur. El a declarat că extrem de importante sunt cele 224 de proiecte depuse pentru modernizarea şi reabilitarea de unităţi şcolare, cu o valoare de 80 de milioane de euro. Şeful administraţiei judeţene a subliniat că aceste investiţii sunt extrem de importante având în vedere că unităţile şcolare respective trebuie să obţină autorizaţiile sanitare şi din partea ISU Suceava pentru a putea funcţiona. În acelaşi timp, Gheorghe Flutur a precizat că în judeţul Suceava este nevoie în continuare de investiţii în aducţiuni de apă şi canalizare, având în vedere că în momentul de faţă doar 23% din populaţie este conectată la reţelele de canalizare şi 32% la cele de apă curentă. „Prin proiectele de puse prin PNDL şi cele care sunt depuse prin PNDR ar urma ca beneficiarii de servicii de apă şi canalizare să se dubleze, ajungând la 62% la apă şi 47% la canalizare”, a spus Flutur. El a adăuga că alte proiecte importante ar fi şi cele de electrificare şi iluminat public depuse de mai multe localităţi.

„Judeţul Suceava are cele mai multe unităţi administrativ teritoriale din ţară, este al doilea judeţ ca suprafaţă şi al şaselea ca populaţie, un judeţ în care ani de zile s-a investit foarte puţin, motiv pentru care cred că cei care vor evalua proiectele depuse vor ţine seama de toate aceste aspecte. De asemenea, vreau să amintesc şi de faptul că în prezentarea pe care i-am făcut-o preşedintelui României, Klaus Iohannis, la vizita recentă din judeţul Suceava, am venit cu foarte multe argumente cu privire la nevoia de investiţii din judeţ. Şi din câte ştiu, Suceava este printre judeţele cu cele mai multe proiecte depuse, şi îmi exprim speranţă că vom avea cel mai mare număr de proiecte aprobate”, a declarat preşedintele CJ Suceava, care a ţinut să le mulţumească primarilor suceveni şi echipelor acestora care au lucrat la depunerea de proiecte PNL, îndemnându-i în acelaşi timp că continue în susţinerea unui program intens de investiţii în judeţ.

Gheorghe Flutur a declarat că şi instituţia pe care o conduce aşteaptă aprobarea unor proiecte importante depuse prin PNDL, amintind aici de drumurile de la Mălini la Borca, la Panaci – Bilbor sau de la Frasin la Broşteni, dar şi la amenajarea Sălii Unirii din Palatul Administrativ

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava