Concert pascal
MOPAN Suceava

Militarii Gărzilor de Intervenţie Vicovu de Sus şi Siret şi ai Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Straja şi Brodina, au intervenit noaptea trecută cu şapte autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la anexele Şcolii cu clasele I-VIII, din satul Lupcina, comuna Straja.

Incendiul a fost anunţat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2:20, şi a fost stins după după mai bine de patru ore de intervenţii. Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, a precizat că la sosirea echipajelor, flăcările se manifestau violent la anexe şi la o porţiune din astereala acoperişului şcolii, existând pericolul de propagare la întreaga unitate de învăţământ, formată din parter şi etaj, şi la construcţiile învecinate.

Din fericire în incendiu nu s-au înregistrat victime.

În incendiu au ars magazia de lemne (din lemn) pe 40 mp, magazia de materiale (din BCA) şi bunurile din interior pe 60 mp, acoperişul magaziei de materiale pe 100 mp, un garaj (din BCA) pe 20 mp şi acoperişul acestuia pe 35 mp, elemente de tâmplărie din PVC şi alte bunuri materiale. Au mai ars aproximativ 20 mp din astereala acoperişului şcolii.

Alin Găleată a mai spus că flăcările au degradat învelitoarea din tablă a anexelor pe aproximativ 135 mp, o suprafaţă de 45 mp din faţada şcolii (izolaţie din polistiren) şi tâmplăria din PVC aflată în apropierea anexelor afectate de foc.

Cauza probabilă de izbucnire a focului este în curs de stabilire.

Pompierii au salvat clădirea şcolii gimnaziale şi construcţiile învecinate.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava