Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat, astăzi, lucrările de modernizare a drumului județean din orașul Dolhasca. Lucrările sunt executate în cadrul proiectului european de modernizare a Axei strategice Suceava – Iași, care pe teritoriul județului Suceava are o lungime de aproape 76 de kilometri. „Suntem pe tronsonul de drum Suceava – Dolhasca, tronson care se modernizează pe fonduri europene. În sfârșit sunt mulțumit că au început în forță lucrările. O să vedeți și în zona Dolhasca și la Liteni, unde se lărgește acest drum de la 6,5 la 8 metri, cu tot cu acostament”, a precizat Flutur. El a spus că lungimea acestui tronson este de circa 46 de kilometri și va fi modernizat în totalitate. El a amintit că pe acest tronson dor fi construite două poduri noi iar alte patru vor fi recondiționate și în același timp vor fi construite 76 de podețe transversale noi. „Ne interesează descărcarea apei pentru a nu bălti în această zonă. Va fi un drum de calitate și văd că au împărțit pe tronsoane întregul tronson. Au împărțit pentru mai mulți constructori. Aici lucrează cei de la Autotehnorom, dar am văzut că pe o porțiune de drum lucrează și firmele SUCT și Florconstruct, ceea ce pe mine mă bucură foarte mult pentru că o să atacam și zona Udești și Știrbăț, unde drumul astăzi nu arată foarte bine dar va arăta bine. E o lucrare mare care costă, din calculele noastre, peste 30 de milioane de euro. Și  bucuria mare e că a început și tronsonul celălalt de la Dărmănești spre Costâna, Vâlcele, Stroiești, Zaharești și legătura cu Moara”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a mai adăugat că la Dolhasca a avut o întâlnire tehnică cu constructorii și consultanții pentru a vedea „ce nu merge” în realizarea investiției. „Ce le-am cerut eu insistent este concentrarea de forță aici, pentru că au rămas puțin în urmă. Și să țină cont că la Dolhasca mai este și o lucrare și de apă și canal, care se suprapune cu drumul. Și mai întâi trebuie să tragem apa și canalul, și am discutat acest lucru cu primarul de Dolhasca. Am stat de vorbă cu el și am pus lucrurile în regulă ca să nu fie nici o problemă în ceea ce privește desfășurarea lucrărilor în perioada care urmează”, a mai spus președintele CJ Suceava.

Lucrările în cadrul proiectului Axa Rutieră Strategica 1 Suceava- Iași se vor realiza, în județul Suceava, pe două tronsoane, respectiv Lotul 1: DJ 208A Suceava – Ipotești – Bosanci – Udești – Liteni – Dolhasca, continuare cu DJ 208 Dolhasca – Budeni – limită județul Iași și Lotul 2: DJ 209C Suceava – Frumoasa – Liteni-Moara și DJ 209D Liteni – Zaharești – Stroiești – Costâna – Dărmănești. Finanțarea este asigurată din FEN prin Fondul European de Dezvoltare Regională: POR 2014-2020 Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională și locală, Prioritatea de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Flutur se declară mulțumit de ritmul lucrărilor de modernizare pe drumul Suceava – Dolhasca, 7.3 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.3/10 (4 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava