Concert pascal
MOPAN Suceava

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc a fost inaugurat, astăzi, noua secție de radiologie, dotată cu echipamente moderne. Secția a fost modernizată printr-un proiect european în valoare de peste cinci milioane de euro și dispune și de un aparat computer tomograf de ultimă generație. Printre participanții la inaugurare s-au numărat conducerea spitalului, cadre medico-sanitare, primarul Câmpulungului, Mihăiță Negură, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, șefa Direcției de Sănătate Publică, Daniela Odeh și directorul general al Casei Județean de Asigurări de Sănătate, Cristi Bleorțu. După vizitarea secției, primarul Mihăiță Negură a ținut să precizeze că prin acest proiect cu fonduri europene au fost achiziționate mai multe echipamente și dotări de ultimă generație, printre care două ecografe, două aparate Rotgen, ventilatoare, monitoare pentru funcții vitale la pacienți, analizatori, elctrocardiograf, defibrilator, spirometru, precum și paturi de spital, inclusiv pentru terapie intensivă.

„Vreau să îi mulțumesc domnului președintele Gheorghe Flutur pentru prezența dumnealui astăzi la Câmpulung Moldovenesc, doamnei director Daniela Odeh și domnului director Cristi Bleorțu. Este o zi importantă în Spitalul Municipal pentru că de astăzi funcționează o secție de radiologie cu dotări medicale foarte importante. Iar aceste dotări s-au făcut printr-un proiect pe care noi l-am accesat pe Programul Operațional Infrastructură Mare pentru secție de radiologie. Și poate cel mai important echipament medical este computerul tomograf pe care Spitalul Municipal nu l-a avut. Nu numai cadrele medicale și-au dorit acest important dispozitiv medical, dar în primul rând pacienții, care nu sunt de ordinul sutelor sau a miilor, pentru că trebuie să reamintesc că Spitalul Municipal are în arondare peste 55.000 de pacienți”, a declarat Mihăiță Negură. El a adăugat că în cadrul discuțiilor pe care le-a avut cu președintele CJ Suceava s-a pus și problema construcției unui nou corp de spital, care ar ridica presiunea foarte mare de pacienți de pe Spitalul Județean.

Flutur: Vestea bună este că la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc se va lucra și în regim ambulatoriu

În același timp, președintele CJ Suceava a ținut să remarce schimbarea la față în totalitate a acestei unități spitalicești în ultimii ani. „Am participat la inaugurarea unei secții de Radiologie la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, la invitația primarului Mihăiță Negură. Spitalul de la Câmpulung Moldovenesc s-a schimbat la față în totalitate. Nu cu mult timp în urmă participam la inaugurarea unei secții moderne de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) la Câmpulung Moldovenesc. Cu puțin timp în urmă a început și un proiect pe fluide medicale, adică aducerea oxigenul în siguranță la patul bolnavului și a altor fluide medicale la capul pacientului. Astăzi s-a inaugurat dotarea cu aparatură de ultimă generație a secției de Radiologie și ne referim la Computerul Tomograf (CT), dar și altă aparatură necesară pentru ca pacienții să nu mai facă un drum până la Suceava sau în altă parte”, a spus Flutur. El a remarcat și valoarea mare a proiectului european prin care s-au făcut noile dotări, de cinci milioane de euro. „Prin aceste dotări noi pacienții nu mai trebuie să parcurgă distanțe lungi pentru a merge în alte locuri acolo unde există astfel de CT-uri. DE precizat că zona Câmpulung Moldovenesc deservește 56.000 de locuitori arondați acestui spital și vestea bună este că se va lucra și în regim ambulatoriu pentru a da consultații celor interesați”, a declarat Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava