MOPAN Suceava

Şcoala primară nr. 1 cu clasele I-IV din comuna Dumbrăveni urmează să fie modernizată printr-un proiect finanţat cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Lansarea proiectului a avut loc joi în comuna Dumbrăveni, la eveniment fiind prezenţi primarului Ioan Pavăl, a coordonatorului proiectului, Dorel Galan, a viceprimarului Sorin Ababei şi a profesorilor din comună. În cadrul conferinţei de presă, Dorel Galan a precizat că proiectul „Reabilitare termică, grupuri sanitare, împrejmuire la Şcoala Generală nr. 1, clasele I-IV din comuna Dumbrăveni” are o valoare totală de aproape 700.000 de lei (7 miliarde de lei vechi), din care aproximativ 450.000 de lei reprezintă fonduri europene nerambursabile, iar 240.000 de lei reprezintă contribuţia primăriei. „Este un proiect important, având în vedere că presupune modernizarea şcolii, prin extinderea spaţiilor pentru grupuri sanitare şi centrală termică, la acestea adăugându-se lucrări de reabilitare termică, împrejmuire, reabilitarea acoperişului, dar şi zugrăvelile interioare. Pentru noi acest proiect este o bucurie”, a spus coordonatorul proiectului. El a arătat că proiectul a fost semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în data de 30 aprilie 2015, iar termenul limită de finalizare a lucrărilor este pe 30 decembrie 2015, constructorul fiind firma Inscom SA Fălticeni. „E un lucru bun pentru că atragem fonduri de la Uniunea Europeană şi pe viitor sperăm să avem mult mai multe fonduri europene pentru proiectele din comună”, a mai spus Dorel Galan.

La rândul său, primarul comunei Dumbrăveni, Ioan Pavăl, a precizat că la școala nr. 1 învaţă 110 elevi, care după finalizarea proiectului vor beneficia de condiţii mult mai bune de studiu.

Pe de altă parte, Ioan Pavăl a ţinut să îi anunţe pe profesorii prezenţi la lansarea proiectului că la începutul lunii viitoare  va avea loc licitaţia pentru finalizarea lucrărilor de modernizare la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu”, investiţie care va avea o valoare totală de 2,2 milioane de lei, din care 1,5 milioane de lei vor fi alocate anul acesta de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar diferenţa va fi alocată anul viitor. Primarul din Dumbrăveni a precizat că tot luna viitoare va avea loc şi selecţia de oferte pentru modernizarea căminului cultural.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
PNL - Gheorghe Flutur
PSD - Gheorghe Soldan
Dreapta Unita - Marian Andronache
Dreapta Unita - Cristian Ilie Timoficiuc
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava