Concert pascal
MOPAN Suceava

În fața unor tribune goale și cu suporterii suceveni la garduri, Foresta Suceava a început cu stângul sezonul competițional 2020-2021 al Ligii a III-a de fotbal. În chiar prima rundă de campionat, elevii antrenorilor Dorin Goian și Daniel Bălan s-au înclinat în fața grupării Știința Miroslava, formație antrenată de Cristi Popovici.

Nici bine nu s-au așezat în ghete cei 22 de jucători că ieșenii au zguduit transversala porții sucevene, mingea din bară căzând în zona liniei porții. Cum VAR nu este nici în primul eșalon valoric, iar în eșalonul trei doar în zona tușelor, nu s-a putu aprecia exact locul unde a căzut balonul și arbitrul a lăsat tabela de scor nemodificată.

Deși avertizați de ambiția oaspeților, jucătorii Forestei s-au complăcut într-un joc destul de simplu, cu baloane înalte aruncate pe vîrfurile de atac Alexandru Marin și Robert Martin. Puțin după mijlocul primei reprize la un atac al celor de la Știința Miroslava, mingea a ricoșat la Andrei Nemțanu, șutul deviat de un apărător păcălindu-l pe tânărul portar sucevean Zvoronciuc.

La 1-0 în favoarea oaspeților, gazdele parcă s-au trezit din pumn și au pus presiune pe fundașii ieșeni, ”turnurile” din ofensiva sucevenilor câștigând cele mai multe dueluri aeriene. În pofida numeroaselor ocazii avute, Foresta Suceava nu a reușit să egaleze până la pauză. Și bara s-a opus atacanților suceveni, iar căpitanul sucevenilor, Dudu Drugă, a arătat marcat de pandemie, centrările sale fiind neinspirate.

La revenirea de la cabine, totuși fundașul stânga al Forestei, Drugă, izbutește o centrare bună și Robert Martin restabilește egalitatea de pe tabela de marcaj după o lovitură de cap. Când se părea că totul a revenit la normal pentru suceveni, Vișinari greșește copilărește în careu și Știința Miroslava primește un penalty transformat cu siguranță de Edi Sandu.

Oaspeții au rămas în 10 jucători imediat după gol și cotele gazdelor au crescut din nou. Din păcate, așa cum am mai menționat căpitanul echipei sucevene, Dudu Drugă, nu a fost în zi de șut și a irosit loviturile libere avute. Mai mult, linia de mijloc suceveană a fost ineficientă pentru că jocul a abundat în baloane aruncate pe atacanți. Oaspeții, chiar în zece jucători au avut trei șanse foarte bune pe contraatac, dar cei care au avut cea mai mare ocazie de a marca au fost cei de la Foresta Suceava. În urma unui henț, arbitrul a dictat lovitură de la 11 metri în minutul 90. Din nou, cel care a marcat în sezonul precedent toate penaltiurile, Dudu Drugă, l-a ratat pe acesta din meciul cu Știința Miroslava și meciul s-a încheiat cu victoria oaspeților.

Nu este mai nimic de spus, echipa are potențial dar nu există coordonare în joc și tonus după pandemie. Lăsând la o parte această constatare, se pare că micșorarea numărului de echipe la zece în seriei și mărirea numărului de serii la zece nu o ajută pe Foresta Suceava și probabil ar trebui alcătuite 25 de serii a patru formații pentru ca echipa suceveană să fie pe primul loc. Și atunci cred că e complicat!

Foresta Suceava: Zvoronciuc – Sumanariu, Celeadnic, Vișinari, Drugă – Ungurianu, Stănescu, Nechita, Sahlean – R. Martin, Al. Marin. Au mai jucat Andrei Cerlincă și Andrei Popovici.

În etapa viitoare Foresta Suceava va evolua pe terenul echipei Ceahlăul Piatra Neamț.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava