Concert pascal
MOPAN Suceava

Ședinţa Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a prelungit suspnasul în ceea ce privește noul format al eșalonului secund al fotbalului românesc. Viitorul noului sezon al Ligii a II-a, care se va desfăşura într-un format nou, alcătuit dintr-o singură serie cu 22 de echipe, a rămas încă în ceață.

Startul ediţiei de campionat 2016-2017 a fost amânat cu o săptămână, urmând ca meciurile primei etape să se dispute pe data de 6 august. Nu s-a validat nici lista echipelor care vor fi acceptate pe tabloul competiţiei, astfel că iubitorii fotbalului din Suceava vor mai avea de aşteptat câteva zile până vor afla dacă vor putea viziona în continuare meciuri de Liga a II-a pe stadionul Areni.

„Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal din data de 22 iulie 2016 amână pentru o săptămână (începând de luni, 25.07.2016) aprobarea componenţei nominale a Ligii a II-a şi implicit tragerea la sorţi a jocurilor Ligii a II-a. Amână debutul campionatului Ligii a II-a, ediţia 2016 -2017, cu o săptămână. Acordă termen pentru depunerea cererii de înscriere până miercuri, 27.07.2016, cluburilor cu drept de participare în Liga a II-a care doresc să se înscrie în Liga a III-a, respectivele cluburi urmând a fi admise în Liga a III-a doar în limita locurilor disponibile pentru un sistem competiţional cu 5 serii a câte 16 echipe”, se anunţă în comunicatul emis de FRF.

Până în prezent şi-au exprimat dorinţa de a participa în eşalonul secund 21 de echipe care beneficiază de acest drept, este vorba de ACS Poli Timişoara, Dunărea Călăraşi, Dacia Unirea Brăila, SC Bacău, Farul Constanţa, FC Academica Clinceni, UTA Bătrâna Doamnă, Chindia Târgovişte, CS Mioveni, FC Braşov, FCM Baia Mare, CS Baloteşti, ACS Berceni, CSM Râmnicu Vâlcea, Şoimii Pâncota, Olimpia Satu Mare, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Juventus Bucureşti, CS Afumaţi, ASU Poli Timişoara, Luceafărul Oradea, dar şi alte trei cluburi care au retrogradat la finalul sezonului recent încheiat şi au cerut oficial să fie primite în campionat în cazul în care se ivesc locuri vacante, precum Foresta Suceava (fosta Rapid CFR Suceava), Unirea Tărlungeni şi Metalul Reşiţa.

„Galben-verzii” speră să primească aviz favorabil din partea FRF, în condiţiile în care sunt echipa cea mai bine clasată dintre cele trei retrogradate, şi, în plus, pe listă se mai află grupări ca SC Bacău, Farul Constanţa, FC Braşov, FCM Baia Mare, ACS Berceni sau Şoimii Pâncota, care se confruntă cu o situaţie financiară extrem de delicată, ceea ce le-ar face aproape imposibilă participarea în campionat. De asemenea, este foarte posibil ca ACS Poli Timişoara să fie invitată să ia locul falimentarei Rapid Bucureşti în Liga I.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava