MOPAN Suceava
Galerie foto32 poze în acest set

Peste 800 de persoane au participat duminică după amiază la lansarea candidaturii senatorului PSD Gavril Mîrza pentru un mandat de deputat în colegiul nr. 3 în localitatea sa natală, Cajvana. La lansare au participat peste 800 de persoane, potrivit organizatorilor, printre cei veniţi alături de Gavril Mîrza numărându-se atât susţinători din Cajvana, cât şi din Bosanci, Cacica, Ilişeşti, Pârteşti, Moara, Bosanci, Dărmăneşti, Horodniceni sau Ciprian Porumbescu. Tot duminică, în cadrul aceluiaşi eveniment a avut loc şi lansarea candidaturii medicului Tiberius Brădăţan, care vizează mandatul de senator din Colegiul nr. 2 Suceava, care include şi colegiul în care candidează Gavril Mîrza. Cei doi candidează  candidează având ca ofertă pentru electorat experienţa lui Gavril Mîrza şi tinereţea lui Tiberius Brădăţan.

La lansarea candiaturii celor doi au fost prezenţi preşedintele PSD Suceava. Cătălin Nechifor, deputatul Ioan Stan, preşedintele PC Suceava, Paul Rusu, liderul Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, Marius Zmău, viceprimarii Sucevei, Ovidiu Doroftei şi Gavril Vîrvara, liderul Partidului Verde, Ovidiu Iane, precum şi alţi lideri locali, membri şi candidaţi din cadrul partidelor care fac parte din USL.

Amfitrionul întâlnirii a fost consilierul judeţean Virginel Iordache, care a ţinut să precizeze că odată cu lansarea candidaturilor lui Gavril Mîrza şi Tiberius Brădăţan, oraşul Cajvana trăieşte „un moment istoric”. „Oraşul Cajvana a fost ales ca centru de lansare al candidaţilor dintr-un motiv simplu. Cajvana este locul de naştere al senatorului Gavril Mîrza, acesta este omul locului, şi din acest motiv am dat un semnal pentru toţi cei care nu au încredere că lucrurile s-ar putea sfârşi cu bine, că astăzi începem o nouă luptă dintr-un oraş nou, dintr-o localitate care îl are ca şi fiu pe Gavril Mîrza”, a spus Iordache.

Nechifor spune că Mîrza i-a fost învăţător între ale politicii şi administraţiei

În cuvântul său, liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a vorbit despre Gavril Mîrza ca despre prietenul său, subliniind faptul că actualul senator sucevean „mi-a fost învăţător între ale politicii şi administraţiei”. „Am avut privilegiul să cunosc foarte îndeaproape un om care mi-a fost prieten, care mi-a fost învăţător între ale politicii şi administraţiei, domnul fost preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, actual senator, şi cu voia dumneavoastră viitor deputat de Cajvana, domnul Gavril Mârza”, a spus Nechifor. El a adăugat că atât locuitorii din Cajvana, cât şi din celelalte localităţi ale colegiilor în care candidează Gavril Mîrza şi Tiberius Brădăţan, au nevoie de cei doi pentru a le fie călăuză în Parlament, „acolo unde se face dreptatea şi legea”. „Gavril Mîrza este un om de la care ai de învăţat şi de la care poţi să înveţi şi în viitor. Şi dacă până acum câţiva ani când am lucrat împreună în Consiliu Judeţean pentru proiecte, pentru dezvoltare, pentru localităţile judeţului, am fost eu în situaţia să-l ajut, cât am putut, acum am nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru ca domnul Mîrza, ca deputat, să mă ajute în viitor. Este esenţial să-mi daţi ajutorul acesta pentru că în Parlament am nevoie şi eu şi dumneavoastră de un om cu experienţă”, le-a transmis Cătălin Nechifor celor prezenţi la lansarea candidaturilor. Liderul PSD Suceava a subliniat că alegătorii din colegiile în care candidează Gavril Mîrza şi Tiberius Brădăţan au doar soluţia de a-i alege pe cei doi, deoarece nu a ce să aleagă altceva mai bun. „Să alegeţi oameni de-ai locului, cum este Gavril Mîrza, fiu al satului, care s-a născut aici, care a făcut ca preşedinte atâtea lucruri importante, şi Tiberius Brădăţan, un medic de excepţie, un om care îşi pune viaţa lui, îşi dă din pasiunea lui pentru a veni în slujba oamenilor. Ce să alegi altceva? De la PDL vedeţi că şi-au schimbat numele acum. Nu mai sunt portocalii. Şi-au pus ARD. Păi ei ne-au ars la buzunare. Vreţi să ne ardă din nou când vin la putere, dacă vin? Numai că nu o să vină. Ce să alegem? La deputaţi avem un domn Vasile Ilie, îl cunosc, a fost un traseist politic. A fost la PD, şi la PSD, şi la PLD şi la PDL. Şi acum e ARD. Vrea să ne ardă la buzunare. Sau Gheorghe Flutur? Şi el e un traseis politic. A fost la PNL, PLD, PDL. Acum e la ARD. Suceava e plină de candidaţi de la PDL care sunt traseişti politici. Mai mult, Vasile Ilie şi Gheorghe Flutur sunt colonei făcuţi cu Turcescu şi Blaga”, a mai spus Nechifor, care a adăugat că USL trebuie să guverneze în continuare. Cătălin Nechifor a mai declarat că actualul Guvern USL condus de Victor Ponta este pregătit să guvereze în continuare „aşa cum trebuie România”.

Mîrza: Declar acest colegiu ca fiind casa mea

Fostul preşedinte al PSD Suceava şi al Consiliului Judeţean, senatorul Gavril Mîrza, a  ţinut să le mulţumescă tuturor celor care au ţinut să fie prezenţi alături de el la lansarea candidaturii pentru un mandat de deputat în Colegiul nr. 3 Cajvana. Mîrza a subliniat că ştie acest coelgiu ca pe casa lui. „Aş vrea să declar acest colegiu ca fiind casa mea, în care să aduc tot ce trebuie pentru rezolvarea problemelor locuitorilor din. Sigur că dacă fac recurs la memorie în tot judeţul mi-am legat numele de ceva, însă în acest colegiu, în fiecare localitate am realizat un obiectiv, două sau trei. Şi vă fac următoarea promisiune: o să fiu mereu, mereu, mereu în cei patru ani alături de dumneavoastră şi am să mă lupt pentru rezolvarea problemelor pe care le aveţi”, a spus Gavril Mîrza.

El a precizat că în următorii patru ani, ca şi deputat va avea o serie de priorităţi, printre care rezolvarea problemelor pe care le au proprietarii de terenuri de sub luciu de apă, îndreptarea „a ceea ce s-a impus cu forţa” prin Legea Învăţământului, dar şi modificarea Legii Pensiilor, „care a produs atât disconfort oamenilor, prin recalculare, şi care ştiţi cum a fost adoptată, prin hoţie şi furt de către Roberta Anastase”. Mîrza a subliniat că va fi alături de primarii din localităţile care fac parte din colegiul în care candidează, pentru a-i sprijini în realizarea proiectelor pe care le au pentru drumuri, apă, canalizare, şcoli sau cămine culturale. „Este menirea parlamentarului să ţină legătura cu localităţile. După data de 9 decembrie trebuie să avem majoritate USL. Să avem Guvern USL,  la Consiliul Judeţean avem preşedinte USL şi vom trata cu tot respectul toate localităţile, indiferent de culoarea politică a primărilor”, a arătat Mîrza. Făcând referire la Vasile Ilie, contracandidatul său de la ARD din acest colegiul, Gavril Mîrza a spus că a obsrvat la acesta că de câteva zile îl preocupă o serie de aspecte cum ar fi şi declararea comunei Cacica drept staţiune turistică. „Dacă îl puneţi să meargă până acolo credeţi că nimereşte? Nici nu ştie unde e. Dar se agaţă ca înecatul de un vârf de pai şi acum după ce a fost 4 ani vicepreşedinte al CJ Suceava a descoperit că are talent în rezolvatul problemelor oamenilor. O să facem noi ceea ce trebuie. Şi am convingerea că şi dumneavoastră o să fiţi alături de mine în perioada care urmează, că o să ne ajutaţi să ajungem acolo unde intenţionăm, că o să faceţi diferenţă între omul locului şi omul născut pe malul Prutului. Eu, indiferent ceva fi, tot vin des printre dumneavoastră, însă pe omul acela s-ar putea să nu-l mai vedeţi decât la vot. Am toată convingerea că va prima înţelepciunea oamenilor pe care îi cunosc şi pe care nu îi cunosc, iar la Senat îl veţi vota pe Tiberiu Brădăţan, iar la Camera Deputaţilor îl veţi vota pe cel care vă vorbeşte. Şi să lăsaţi Fluturii să zboare şi să-l lăsaţi pe Vasile Ilie să se ducă la locul de baştină”, le-a spus Gavril Mîrza celor veniţi să-l susţină.

Bărădţan vrea să alture tinereţea sa experienţei pe care o are Gavril Mîrza

Candidatul USL pentru funcţia de senator în Colegiul nr. 2 Suceava, Tiberius Brădăţan, a spus în discursul său că se bucură să fie într-un loc în care începe să-i fie din ce în ce mai apropiat de sufletul său. „Am un vis! Iar acest vis este o ţară în care vrajba să dispară, în care să  nu mai vedem încrâncenare, o ţară în care să nu mai vedem lupte între rude, pentru probleme de orice natură, economice-sociale şi politice. Şi pentru aceasta trebuie să avem o ţară liniştită, o ţară pe o cale bună”, a declarat Brădăţan, care a mai adăugat că USL a demonstrat de când se află la guvernare că poate să „construiască o ţară a bunăstării”. Tiberius Brădăţan a subliniat că doreşte să alăture tinereţea sa experienţei pe care o are Gavril Mîrza. „Vreau să vă urez mintea cea bună, şi mâna cea bună în momentul în care veţi introduce votul în urnă. Vă rog să fiţi alături de noi. Dumnezeu să ocrotească România!”, a mai spus Tiberius Brădăţan.

Nu în ultimul rând, trebuie spus că pentru susţinerea celor doi candidaţi ai USL au vorbit şi liderul liberalilor suceveni, Marius Zmău, preşedintele UNPR Suceava, Cătălina Vartic, preşedintele PC Suceava, Paul Rusu, precum şi deputatul PSD din colegiul Dolhasca – Mălini, Ioan Stan. Acesta din urmă a ţinut să sublinieze că senatorul Gavril Mîrza a dorit să candideze acasă pentru un mandat de deputat, şi-a transmis că „veţi rămâne mereu în amintirea locuitorilor din colegiul Fălticeni”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava