Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că județul Suceava este campion în regiunea de Nord-Est la numărul de proiecte europene finanțate prin Programul Operațional Regional. „Avem cele mai multe proiecte pe POR. Sunt 297 de proiecte cu o valoare de 250 de milioane de euro. Suceava este pe podium. Asta înseamnă undeva la 27% din întreaga sumă care este pe ADR Nord- Est. Și aștept în continuare și în 2024 multe proiecte, proiecte finalizate și deschiderea de alte proiecte noi”, a declarat Gheorghe Flutur la finalul ședinței de astăzi a Consiliului de Dezvoltare Regională Nord-Est. De precizat că Flutur a deținut președinția acestui consiliu în cursul acestui an.

„Încheiem un an de succes. Absorbția fondurilor pe Programul Operațional Regional 2014 – 2020 este de 100%, cu un miliard de euro. Din aproximativ 2.800 de proiecte depuse, 1.283 au fost aprobate. Iar din acestea circa 800 sunt din mediul privat. Asta înseamnă o activitate foarte intensă iar ADR Nord-Est a pus bazele dezvoltării județelor Moldovei în acest mandat și vreau să îi felicit”, a spus președintele CJ Suceava. El a ținut să dea câteva și exemple de succes. „În primul rând și vreau să aduc aminte de axa 13 pentru orașele mici. Sunt 29 de orașe mici care nu aveau finanțări și au beneficiat de fonduri prin această axă. Și mă refer la județul Suceava, unde avem proiecte pentru nouă orașe, printre care Vatra Dornei, Gura Humorului, Fălticeni, Liteni, Dolhasca, Solca și Vicovu de Sus. Sunt câteva dintre ele care au beneficia de drumuri, parcuri sau alte investiții. De asemenea, tot pe POR vorbim de investiții extrem de importate în învățământ și mobilitate urbană. Numai municipiul Suceava are proiecte de aproape 24 de milioane de euro și 100% din transportul în comun din municipiu este electric. Aici vreau să îl felicit pe primarul Ion Lungu și echipa de la Suceava că este campioană la nivel național”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

El a mai spus că tot pentru județul Suceava au fost finanțate proiecte pentru edificii culturale, cele mai de succes exemple fiind cazinoul de la Vatra Dornei, Muzeul Lemnului de la Câmpulung Moldovenesc, Muzeul și hubul cultural de la Gura Humorului, Muzeul Holocaustului de la Siret, Parcul Științific și Tehnologic de la Siret, dar și pentru unități de învățământ, respectiv Școala Specială de la Rădăuți și Grădinița Specială de la Fălticeni. „Apoi la monumente avem Mănăstirea Probota, două proiecte pe Mănăstirea Dragomirna, precum și la Mănăstirea Bogdana. Sunt câteva amprente lăsate de Programul Operațional Regional. E bine să se știe acest lucru. Și încurajez mai departe dezvoltarea altor perspective”; a încheiat Gheorghe Flutur.

Gheorghe Flutur: Județul Suceava este campion în regiunea de Nord Est, cu proiecte de 350 de milioane de euro finanțate prin POR, 1.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.5/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava