Concert pascal
MOPAN Suceava

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a declarat astăzi că participarea județului la cel mai mare târg de parcuri industriale din lume, Expo Real, din Munchen, în Germania, a fost un succes. Gheorghe Flutur a spus că cel mai important lucru este faptul că oportunitățile de afaceri din județ a fost prezentată în cadrul acestui târg, și că oameni de afaceri germani, dar și din alte țări au putut să cunoască în mod direct care sunt posibilitățile de a investi. „În mod sigur, cea mai importantă concluzie este că dacă nu vii să-ți prezinți oferta, să știe lumea de tine, nu exiști. Am văzut județe și orașe din Ardeal, Cluj, Timișoara, Oradea care vin de cinci șase ani la acest târg, care este cel mai mare din lume în acest domeniu, și deja în aceste zone ale țării se simte în dezvoltarea acestor zone. Asta este și una dintre cauzele că aceste județe s-au dezvoltat. Va trebui să ne ținem și noi de asta. Cu durere spun că s-au pierdut câțiva ani, pentru că trebuia să fim deja aici și nu am fost”, a spus Gheorghe Flutur. El a adăugat că după discuțiile pe care le-a avut în cadrul târgului de la Munchen cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Germania, Camera de Comerț Româno – Germană a anunțat că a decis să includă județul Suceava, Bucovina, în viitoarele sale proiecte. De precizat că la discuțiile cu reprezentanții mediului de afaceri german a fost prezent și președintele Camerei de Comerț și Industrie Suceava, Nicolae Troașe, primarul orașului Siret, Adrian Popoiu și un reprezentant al Universității „Ștefan cel Mare”.
Făcând referire la efectele imediate ale participării la acest târg, Gheorghe Flutur a precizat că reprezentanții Camerei de Comerț Româno – Germană au anunțat deja că vor să includă județul Suceava în două proiecte care vor demara în acest an, respectiv reabilitarea obiectivelor de patrimoniu și un proiect pentru sprijinirea Întreprinderilor Mici și Mijlocii. „Primul proiect se bazează pe rețeta de succes a reabilitării bisericilor fortificate din Transilvania, un exemplu de bună practică care se va încerca să fie aplicat și la obiective de patrimoniu din județul Suceava.
Legat de al doilea proiect, Camera de Comerț Româno – Germană, și reprezentanții mediului de afaceri din Bavaria, Nuremberg și din alte regiuni din Germania au ținut să aprecieze oportunitățile pe care le oferă județul Suceava în ceea ce privește forța de muncă. În discuțiile avute oamenii de afaceri germani, aceștia au spus că cine vrea să câștige și să se dezvolte trebuie să meargă în România către resursa umană”, a declarat șeful administrației județene, care a precizat că din discuțiile cu reprezentanții mediului de afaceri german, aceștia i-au transmis că una din strategiile pe care le au este de a duce capitalul către resursa umană. Gheorghe Flutur a mai adăugat că în perioada următoare va fi stabilită data la care o reprezentanți ai Camerei de Comerț Româno – Germane și ai mediului de afaceri din această țară vor veni în județul Suceava, pentru a se discuta concret despre cele două proiecte menționate anterior. „Trebuie spus că în special oamenii de afaceri germani au apreciat ca pe o oportunitate compatibilitatea cu Bucovina în ceea ce înseamnă mentalitatea și că vor să fructifice această situație”, a arătat Flutur.


Pe de altă parte, președintele Consiliului Județean Suceava a declarat că după participarea la acest târg există lucruri concrete și în privința unei viitoare colaborări cu autoritățile guvernamentale ale landului Bavaria. Gheorghe Flutur a precizat că a avut discuții cu reprezentantul ministerului bavarez pentru economie, energie, tehnologie și mediu. Patricia Callies, autoritățile din acest land al Germania anunțând deja că în perioada următoare o delegație oamenilor de afaceri din Bavaria intenționează să vină în județul Suceava pentru a vedea la fața locului posibilitățile de a investi. „Din discuțiile avute cei din landul Bavaria au apreciat în mod deosebit faptul că avem un aeroport modernizat, și au anunțat că sunt interesați de dezvoltarea de investiții la Centrul Economic Bucovina, pe un model al parcurilor industriale, în industria alimentară și în IT. În cadrul discuțiilor, reprezentanții landului Bavaria au spus că au mai fost la București și la Sibiu, în anii din urmă, iar în urma întâlnirilor din cadrul târgului și a prezentărilor făcute de noi au spus că sunt extrem de interesați să vină în județul Suceava”, spus Gheorghe Flutur, care a mai adăugat că oamenii de afaceri germani au spus că ar fi oportună existența unei curse aeriene pe ruta Suceava – Munchen. Președintele CJ Suceava a spus că oamenii de afaceri din Germania au anunțat că sunt interesați și de posibilitatea de investi și în parcul industrial din orașul Siret, având în vedere apropierea acestuia de Ucraina.

Gheorghe Flutur: Participarea județului Suceava la Târgul Expo Real din Germania a fost un succes, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava