Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Bogdan Gheorghiu, a anunțat că Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a pus în dezbatere publică două noi proiecte de susținere a companiilor românești, care privesc schemele de ajutor de minimis prevăzute în cadrul Programului național multianual de microindustrializare și al Programului de dezvoltare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață.

Bogdan Gheorghiu a precizat că obiectivul programului național multianual de microindustrializare îl constituie susținerea investițiilor în anumite sectoare economice, creșterea volumului de activitate și a competitivității IMM din aceste sectoare, promovarea producției interne și a conceptului „Fabricat în România”. Detalii se pot găsi accesând linkul: https://bit.ly/3uFGxZO .

„Obiectivul principal al schemei de minimis prevăzute în cadrul Programului de dezvoltare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață îl constituie sprijinirea operatorilor economici, societăți și societăți cooperative, prin facilitarea accesului la finanțare, în scopul îmbunătățirii performanțelor economice și tehnice ale acestora, urmărind adaptarea la cerințele determinate de statutul României ca stat membru al Uniunii Europene, prin creșterea nivelului de competitivitate, crearea și menținerea locurilor de muncă, digitalizarea companiilor românești din sectoarele de servicii și comerț precum și creșterea capacităților de promovare și comerț on-line”, a arătat Gheorghiu. Detalii despre această schemă de minimis pot fi găsite accesând linkul: https://bit.ly/3qLQDqU .

Deputatul PNL de Suceava a mai adăugat că pentru anul 2022 există un buget aprobat de câte 50.000.000 lei pentru fiecare dintre cele două programe și vor exista aproximativ câte 100 de beneficiari până la finalul anului. Se estimează că, pe durata implementării programelor, până în 2027, numărul de beneficiari ai Programului național multianual de microindustrializare va fi de 500, iar în cazul Programului de dezvoltare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață vor fi aproximativ 1.000 de beneficiari.

Propunerile, sugestiile și opiniile privind proiectele de procedură de implementare se primesc până pe 7 aprilie 2022 la adresa de e-mail: dezbateri_publice@mat.gov.ro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava