Concert pascal
MOPAN Suceava

Suceveanul Daniel Stanciuc a marcat un singur gol în meciul România – Spania de la Campionatul European, însă a pasat decisiv de mai multe ori pentru coechipierii săi.

Naţionala României a fost învinsă de echipa Spaniei cu scorul de 36-24 (17-12), la Mannheim, într-un meci din Grupa B a Campionatului European de handbal masculin – EHF EURO 2024 din Germania.

Tricolorii au jucat de la egal la egal cu ibericii în primul sfert de oră, dar apoi Spania a preluat controlul şi la pauză avea un avans de cinci goluri. Ecartul a crescut în repriza secundă, victoria revenind Spaniei la o diferenţă de 12 goluri.

România a bifat a doua sa înfrângere, după 24-31 cu Austria. În schimb, Spania, surclasată la zece goluri de Croaţia, a obţinut prima victorie la EURO 2024.

Pentru echipa antrenată de spaniolul Xavi Pascual au marcat Ionuţ Nistor Ioniţă 4 goluri, Călin Dedu 4, Andrei Dedu 3, Cristian Ghiţă 3, Gabriel Cristian Ilie 2, Robert Nagy 2, Demis Grigoraş 2, Andrei Drăgan 2, Daniel Stanciuc 1, Gabriel Cumpănici 1.

Portarul Ionuţ Iancu a avut 6 parade (25%), iar Dan Vasile a apărat un singur şut (6,67%).

Golurile echipei Spaniei au fost marcate de Aleix Gomez Abello 8 goluri, Daniel Fernandez Jimenez 6, Alex Dujshebaev Dovichebaeva 4, Imanol Garciandia Alustiza 3, Abel Serdio Guntin 3, Ian Tarrafeta Serrano 3, Daniel Dujshebaev Dovichebaeva 3, Agustin Casado Marcelo 2, Jorge Maqueda Peno 1, Adrian Figueras Trejo 1, Joan Canellas Reixach 1, Kauldi Odriozola Yeregui 1.

Gonzalo Perez de Vargas Moreno a avut 14 intervenţii (36,84%).

Au arbitrat slovenii Bojan Lah şi David Sok, iar delegaţi EHF au fost polonezul Miroslaw Baum şi moldoveanul Nicolae Vizitiu.

În cealaltă partidă a grupei, Croaţia – Austria 28-28.

Croaţia are trei puncte la fel ca și Austria, Austria, iar Spania are două puncte, iar România, niciunul.

Azi 16 ianuarie sunt programate ultimele partide din grupă, Croaţia – România (19:00, la Mannheim) şi Spania – Austria (21:30, la Mannheim).

Spania este vicecampioana europeană din 2022, Austria a învins România în ambele meciuri din preliminarii, cu 36-32 şi 35-30, iar Croaţia a fost vicecampioană în 2020. Spania a cucerit două titluri continentale, în 2018 şi 2020.

Primele două clasate din fiecare grupă se califică în grupele principale.

România nu se mai calificase la un Campionat European din 1996, când se clasa pe locul 9, iar la tragerea la sorţi a făcut parte din a patra urnă valorică. Pentru România este doar a treia participare la Campionatul European, la prima (1994) încheind pe locul 11.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava