Concert pascal
MOPAN Suceava

De la Scufița Roșie la Lisa Simpson sau de la Hailey Bieber la Kim Kardashian, alura atemporală a hanoracului cucerește rapid cele mai avangardiste celebrități și personaje, care se întorc la o piesă esențială a garderobei de zi cu zi, ridicând-o la rang de must-have pentru sezonul rece, dar nu numai.

Hanoracul, așa cum îl cunoaște toată lumea astăzi, s-a născut în 1926 în Alabama, dintr-o idee a lui Benjamin Russell Jr., jucător de fotbal și fiul fondatorului companiei Russell Manufacturing Company, o companie care producea lenjerie de corp pentru femei. Până atunci, sportivii purtaseră pulovere rigide cu fire înțepătoare, dar, în urma plângerilor fiului său, în 1930, uniforma sportivă americană a primit în sfârșit clasicul „sweatshirt” – o bluză care „colectează sudoarea” – caracterizată de bumbac respirabil și de un decolteu rotund.

Noul articol de îmbrăcăminte a avut un succes atât de mare încât compania a luat numele Russell Athletic și a început să se specializeze în îmbrăcăminte sport, în timp ce zece ani mai târziu Champion, o companie de îmbrăcăminte sport din Rochester, a adăugat gluga la silueta clasică a hanoracului pentru a face față iernilor reci din New York. Sportivi, muncitori și chiar soldați, hanoracul a devenit, în câteva decenii, simbolul îmbrăcămintei de lucru, dar și al confortului, îmbogățit cu detalii practice precum fermoarul și „buzunarul tip cangur” din față.

Cei care iubesc hanoracele se pot gândi la nenumărate motive pentru care oamenii le poartă

Căldura: Un hanorac cu glugă protejează căldura pe gât și trup, ceea ce ajută la protejarea tuturor purtătorilor de hanorace de frig și vânt. Această caracteristică de păstrare a căldurii ajută la menținerea mușchilor pregătiți după un antrenament de încălzire, de asemenea – de aici și dragostea sportivilor pentru hanoracele cu glugă ca parte a echipamentului lor de performanță. De asemenea, un hanorac ajută la facilitarea răcirii musculare după o performanță sportivă.

Confort: Dincolo de simpla căldură, hanoracele cu glugă pot oferi confort fizic și psihologic. Factorul confort merge dincolo de simpla căldură; chiar și tricourile ușoare cu glugă vă pot ajuta să vă protejați de ochii curioși, de supraîncărcarea senzorială și de copleșirea generală.

Stil: Hanoracele cu glugă au reputație de stradă. Stilul hanoracelor cu glugă, fie că este edgy sau elegant, poate alcătui o ținută în tot felul de stiluri, creând sau perfecționând un look specific sau unic pentru brandul personal al cuiva.

Protecție: Pe lângă faptul că vă protejează de vreme și de elementele sale (inclusiv de ploaie, lapoviță, frig, vânt și toate celelalte), un hanorac cu glugă vă poate proteja de germeni și murdărie. Cui nu-i place un hanorac cu gluga ridicată pentru a-și odihni capul și a adormi în avioane, trenuri și alte mijloace de transport în comun – și oriunde altundeva rezidă murdăria generală?

Discreție: Hanoracele cu glugă cu gluga ridicată pot ascunde fața și identitatea purtătorului. Oamenii și personajele ar putea dori să se camufleze fie pentru a face bine (în cazul super-eroilor, de exemplu), fie pentru a face rău (obiectivul principal al infractorilor și, ei bine, al altor super-eroi).

Hanoracul, potrivit chiar și pentru cei mici

Pentru toate cele enumerate anterior, hanoracul este o piesă vestimentară potrivită și pentru copii, atât la joacă, cât și la școală sau la o ieșire cu părinții. Un hanorac fetițe sau hanorac băieți, diferențiate în funcție de culoare, material și, de ce nu, imprimeuri, pot deveni piesele vestimentare favorite ale celor mici. Le oferă căldură, confort și protecție în orice mediu, mai mult decât oricare altă piesă de îmbrăcăminte, precum treninguri copii.

De altfel, multe treninguri copii chiar sunt alcătuite azi din pantaloni și bluze tip hanorac fetițe sau hanorac băieți, în sensul că producătorii de treninguri copii adaugă adesea glugă la bluzele acestora.

Un hanorac fetițe, împreună cu adidași fete, respectiv hanorac băieți cu adidași băieți, poate fi îmbrăcămintea ideală pentru joacă a celor mici. Au tot confortul și libertatea de mișcare pe care o oferă aceste treninguri pentru copii și adidași fete și băieți.

Hanoracul, cel mai versatil articol vestimentar?, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava