Concert pascal
MOPAN Suceava

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat că municipalitatea nu va permite comercializarea prin automate a produselor care conțin nicotină. Lucian Harșovschi a făcut referire la vapele cu nicotină care au început să fie comercializate prin intermediul unor automate. Harșovschi a spus că deja a fost aplicată o amendă de 5.000 de lei pentru o firmă care deține un automat prin care se comercializează vape cu nicotină. „Un lucru important ni s-a adus la cunoștință, chiar grav aș spune eu, cum că în municipiul Suceava se comercializează la automate produse care conțin nicotină. Așa spusele vape-uri, care după prezentarea produsului se spune că pot conține aproximativ cantitatea de nicotină din două pachete de țigări. Legislația în vigoare, legea 349, spune clar la art. 3 că se interzice comercializarea produselor din tutun prin automate. Poate că avem un vid legislativ pentru că aceste produse conțin nicotină și nu tutun, dar vreau să vă asigur nu vom permite pe raza municipiului Suceava să fie comercializate astfel de produse în așa fel încât tinerii minori să poată să și le cumpere fără supravegherea unui adult”, a declarat Harșovschi.

El a spus că a avut discuții la Poliția Locală și cu Poliția Municipiului și deja a fost aplicată o primă sancțiune de 5.000 de lei pentru un automat din centrul municipiului Suceava, amplasat pe o proprietate privată. „Și colegii de la Disciplina în Construcții fac verificări pentru că îi trebuie un certificat de urbanism, o autorizație de construcție pentru a amplasa un astfel de automat. Și ulterior, dacă există bază legislativă să vină să se autorizeze la serviciul de activități comerciale. Nu s-a întâmplat acest lucru și prin urmare agentul economic a fost amendat cu 5.000 de lei. În cazul în care îl va repune în funcțiune se va aplica o altă amendă de minim 5.000 de lei și ca măsură complementară suspendarea autorizației pe punctul de lucru. De asemenea, am avut discuții cu cei de la un centru comercial în care sunt două astfel de automate amplasate în interior și dumnealor vor solicita și ei toate autorizațiile, iar în caz contrar să le retragem de pe piață. Concluzia este clară și simplă: ne protejăm copiii, protejăm minorii și nu permitem comercializarea acestor produse care conțin nicotină, așa zise VAPE, pe raza municipiului Suceava prin aceste automate. De aceea colegii de la Poliția Locală prin serviciile din subordine și cei de la Poliția Municipiului vor lua toate măsurile în perioada următoare în așa fel încât aceste automate să nu mai fie pe raza municipiului Suceava”, a încheiat Harșovschi.

Harșovschi: Ne protejăm copiii și nu permitem vânzarea la automate a produselor care conțin nicotină, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava