Concert pascal
MOPAN Suceava

Toate iazurile de decantare din judeţul Suceava au fost monitorizate la solicitarea prefectul Florin Sinescu. Acesta a precizat că a solicitat monitorizarea stării tehnice a iazurilor de decantare la ieşirea din acest sezon rece. Sinescu a spus că în judeţul Suceava sunt opt iazuri de decantare rezultate în urma activităţii miniere, volumul total de steril fiind de aproape 13,5 de milioane de metri cubi. El a arătat că patru iazuri de decantare sunt în comuna Ostra, (Tărnicioara, Valea Straja, Poarta Veche şi Ostra A-B-C), două sunt în comuna Fundu Moldovei (Dealu Negru şi Pârâul Cailor) şi câte unul în Iacobeni (Valea Hajului) şi Şaru Dornei (Dumitrelu).

Florin Sinescu a arătat că în urma monitorizării efectuate s-a constatat că la aceste iazuri de decantare, pericolul principal îl reprezintă pătrunderea apei în corpul iazului şi destabilizarea acestuia. El a explicat că aceste lucruri pot duce la efecte nedorite pentru localităţile şi ecosistemele din aval. „Din acest motiv la finalul anotimpului rece e necesară o atentă verificare a efectelor pe care topirea zăpezilor le-a produs”, a declarat prefectul judeţului Suceava. Florin Sinescu a mai spus că în momentul de faţă sunt funcţionale sistemele de monitorizare de la şase iazuri de decantare rezultate din industria extractivă, respectiv Dumitrelu, Dealu Negru, Pârâul Cailor, Tărnicioara, Valea Straja şi Poarta Veche.

Iazurile de decantare din judeţ au fost monitorizate la solicitarea prefectului Sinescu, 8.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava