Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto28 poze în acest set

În comuna suceveană Iacobeni se află o impunătoare biserică construită în stil gotic în anul 1828 după planurile trimise de la Viena. Este vorba de Biserica Luterană. Biserica are hramul Sf. Johann Nepomuk (Sf.Ioan  Botezătorul) și a fost construită de Vincenz Manz, nepotul baronului austriac Anton Manz von Mariensee întemeietorul mineritului modern în Bucovina , cu bani din fondul religionar de stat. În acea perioadă Iacobeniul era un centru industrial și civic de mari dimensiuni, unul dintre cele mai dezvoltate din zonă. Aici au fost aduși ţipţerii proveniţi din zona Zips (Slovacia şi Ungaria), prelucrători ai lemnului și procepuți la minerit.

Potrivit însemnărilor din cartea ”Valea inferioară a Bistriței Aurii. Monografie”, de Liviu Apostol și  Constantin Emil Ursu, apărută la Editura Bucovina Istorică în 2003, aflăm că în 1817 Împăratul Francisc I nota în jurnalul său de călătorie că la Iacobeni erau 1366 de persoane din care 488 catolici,  611 protestanți (evangheliști) și 267 ortodocși (Iacobescu, 1993). Și în municipiul Suceava există o Biserică Luterană construită în 1868 însă de dimensiuni mult mai mici.

Impunătoarea biserică din Bucovina construită în 1828 după planurile trimise de la Viena, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava