Muzeul Bucovinei
Galerie foto64 poze în acest set

În Fălticeni a fost deschisă în mod oficial cea mai nouă şi modernă bază de agrement din judeţ Suceava. Baza de agrement „Nada Florilor” este situată în parcul cu acelaşi nume, investiţia fiind realizată din fonduri europene, beneficiarul fiind Primăria municipiului Fălticeni. La deschiderea oficială, care a avut loc astăzi, noua bază de agrement a fost vizitată de un număr foarte mare de fălticeneni, care au venit să vadă în premieră această investiţie şi facilităţile acestei zone. Alături de aceştia au fost prezenţi primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, respectiv Alexandru Rădulescu, deputatul PSD Ioan Stan şi senatorul social democrat Ovidiu Donţu.


Începând de duminică, fălticenenii, şi nu numai, au la dispoziţie în noua bază de agrement „Nada Florilor” trei piscine exterioare, o piscină interioară, un teren de sport multifuncţional şi o pistă de biciclete. Dintre cele trei piscine exterioare, una are o suprafaţă de 325 mp, o adâncime de patru metri, fiind dotată cu o trambulină pentru sărituri, pe două nivele. O altă piscină exterioară este destinată copiilor, aceştia având la dispoziţie şi două tobogane. Piscina exterioară pentru adulţi are şi ea un tobogan, suprafaţa acesteia fiind de 300 mp. Piscina interioară are o suprafaţă de 1.130 de metri pătraţi. Tot în interiorul clădirii bazei de agrement se află o saună şi două săli de forţă, dotate cu echipamente de ultimă generaţie. Cei care vor folosi piscinele vor avea la dispoziţie şezloguri şi baldachine din lemn.


După deschiderea oficială, primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a subliniat că această bază de agrement înseamnă o dezvoltare a municipiului atât din punct de vedere turistică, cât şi al creşterii numărului de locuri de muncă. „Este o zonă de agrement care completează ceea ce înseamnă oferta noastră turistică, pentru că Fălticeniul şi întreaga zonă avea nevoie de aşa ceva. O să mulţumesc tuturor celor care au sprijinit şi au ajutat acest proiect de la preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, şi până la arhitect, consultant, constructor, de la cel mai mic până la cel mai mare. Nu a fost deloc uşor ca într-un an de zile, cu iarnă şi ploi, şi alte probleme să realizăm ceva durabil la Fălticeni. Repet, ceva ce Fălticeniul avea foarte mare nevoie”, a spus Coman, care a mai adăugat că „vreau să-i invit cu toată căldura, pe toţi cei care vor cu adevărat să petreacă câteva momente minunate aici la Nada Florilor. Este o invitaţie deschisă nu doar fălticenenilor, ci tuturor sucevenilor, şi nu numai, pentru că aşa cum am mai spus-o, fălticenenii sunt gazde primitoare, şi îi primim pe toţi cu drag aici în baza de agrement Nada Florilor la Fălticeni, care astăzi va deveni operaţională şi funcţională”.

Primarul din Fălticeni a mai spus că baza de agrement „Nada Florilor” oferă toate condiţiile pentru petrecerea timpului liber într-un mediu extrem de plăcut. Cătălin Coman a arătat că are un singur regret, şi anume că nu a reşit să treacă în proprietatea primăriei baza nautică, care se află în proprietatea Ministerului Tineretului şi Sporturilor, şi care este folosită pentru antrenamentele la canotaj. „Personal, timp de patru ani am făcut demersuri la minister pentru a putea obţine acea bază, pentru a o putea reabilita şi păstra destinaţia, pentru că acolo se pregăteşte locul olimpic de canotaj al României la juniori 2, sunt campioni mondiali şi olimpici care se pregătesc în acea clădire, care acum arată foarte urât. Repet am discutat personal cu trei miniştri care s-au perindat la minister. Prima dată cu domnul Bănicioiu şi urma ca acea bază sportivă pe vestita lege a descentralizării să ne revină nouă. Din păcate acea lege a fost declarată neconstituţională, lucrurile s-au blocat, şi ulterior nu am mai găsit suport şi înţelegere pentru ca această bază să întregească practic zona de agrement Nada Florilor”, a explicat Cătălin Coman, care a mai precizat că va continua demersurile până când această bază nautică va ajunge în proprietatea primăriei.
Cătălin Coman a mai precizat că după deschiderea noii bate de agrement „Nada Florilor” au fost create 20 de locuri de muncă.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, la rândul său, că această bază de agrement se adresează atât fălticenenilor, cât şi întregii zone şi a întregului judeţ. Cătălin Nechifor a ţinut să precizeze că în ultimii patru ani, de când Fălticeniul este condus de Cătălin Coman, în acest municipiu au fost finalizate mai multe investiţii extrem de importante. „Dacă acum patru ani pe strada Sucevei din Fălticeni riscai să-ţi spargi măselele sau să-şi muşti limba, pentru că era o stradă imposibilă, iată că acum avem un bulevard foarte bine realizat, cu iluminat ecologic, şi cu un carosabil foarte bun. Apoi, dacă acum patru ani aveam câteva cadre de beton la Spitalul Municipal, acum spitalul este aproape de finalizare. Apoi, dacă acum patru ani aici la Nada Florilor nu aveam nimic, acum avem ceva ce întreg judeţul Suceava poate să-şi pună în oferta turistică, şi anume acest centru de agrement”, a spus Nechifor. El a apreciat curajul şi intuiţia pe carte primarul Cătălin Coman l-a avut atunci când a realizat aceste proiecte de anvergură pentru Fălticeni. „Iată că un primar hotărât, un primar apropiat de mişcare, de tineri, de oameni, reuşeşte în doar patru ani să schimbe radical faţa unui oraş”, a completat Nechifor.

El a ţinut să precizeze că şansa municipiului Fălticeni a fost „un ghinion” pentru Vatra Dornei, explicând că primarul acestui municipiu a refuzat în anul 2012 o finanţare europeană similară. „Primarul Boancheş nu şi-a mai dorit un astfel de proiect la Vatra Dornei. Iată că banii au rămas în Suceava, au venit la Fălticeni, într-o zonă care va face concurenţă în mod clar şi Botoşaniului şi Humorului, pentru din păcate nu avem nici la Suceava, nici în altă parte o astfel de zonă de agrement”, a declarat preşedintele CJ Suceava. Nechifor a adăugat că după cei patru ani în care Fălticeniul a fost condus de Cătălin Coman, „acel clişeu precum Fălticeniul este locul în care nu se întâmplă nimic a devenit doar istorie. Fălticeniul e locul în care se întâmplă ceea ce trebuie şi meritul adevărat îl au fălticenenii, care au avut curaj cu un primar tânăr, Cătălin Coman, în urmă cu patru ani”.

Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a mai declarat că tarifele stabilite pentru intrarea în baza de agrement „Nada Florilor” sunt mai mici decât cele de la zona de agrement din Gura Humorului.

O intrare la piscină acoperită costă în timpul săptămânii 21 de lei/3 ore, sâmbătă şi duminică tariful fiind de 24 de lei. Pentru acces la piscinele exterioare se va plăti 8 lei pe zi, iar sâmbăta şi duminica 12 lei.

Cei care doresc să închirieze un şezlong vor mai plăti în plus 4 lei iar pentru un baldachin 8 lei.

Abonamentele pentru piscine acoperită variază între 80 lei (5 intrări) şi 160 lei (15 intrări) indiferent dacă este în timpul săptămânii sau în week-end.

Pentru acces la bazinele exterioare preţul unui abonament variază între 40 lei (5 intrări) şi 120 lei (15 intrări).

Copiii sub 6 ani beneficiază de gratuitate şi vor fi însoţiţi obligatoriu de adulţi. Închiriere unei biciclete pentru copii cu vârsta până la 16 ani este de 3 lei/oră, iar un adult poate închiria o bicicletă cu suma de 5 lei/oră.

Programul de funcţionare a Bazei de agrement “Nada Florilor” din Fălticeni este de luni până vineri între orele 12 – 22, sâmbăta şi duminica între orele 10:00 – 22:00.

În Fălticeni a fost deschisă cea mai modernă bază de agrement din judeţ, 10.0 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava