Concert pascal
MOPAN Suceava

În cursul zilei de astăzi, în prezența echipei manageriale a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava și a primarului din Liteni, Tomiță Onisii a fost inaugurată noua substație de salvare din acest oraș. Evenimentul a început cu o slujbă de sfințire, după care primarul Tomiță Onisii a subliniat faptul că inaugurarea Substației de Salvare Liteni va optimiza atât activitate SAJ Suceava dar cel mai important va crește substanțial capacitatea de răspuns, respectiv se va scurta foarte mult timpul de intervenție la cazurile de urgență în special pentru locuitorii orașului Liteni și localitățile învecinate. Substația de salvare din Liteni va funcționa într-o clădire pusă la dispoziție de primărie. Clădirea a fost extinsă și reabilitată pentru a corespunde cerințelor unui astfel de serviciu.

„În premieră avem în Liteni un serviciu pentru ce e mai important pe pământ, viața omului. Prin înființarea acestui serviciu aici în Liteni se diminuează foarte mult timpii de intervenții, iar echipajul medical va ajunge mult mai repede la cazurile de urgență. Iar asta înseamnă salvarea vieților. Aici va fi un serviciu permanent, care va fi operațional începând de la 1 aprilie. Pe lângă toate proiectele pe care le avem drumuri, școli, casă de cultură, sală de sport, spații verzi, biserici, astăzi inaugurăm un serviciu. Lucrăm foarte bine și la noul centru medical și intenționăm să deschidem și un centru medical de permanență pentru care deja am avut discuții la Casa de Asigurări de Sănătate. Dar astăzi mă bucur foarte mult pentru că inaugurăm acest serviciu pentru care de o perioadă mai lungă de timp ne-am preocupat să îl aducem spre a fi operațional la Liteni”, a declarat Tomiță Onisii.

Prezentă la inaugurarea substației de la Liteni, directoarea SAJ Suceava, Cristina Cuciurean, a spus că noul serviciu va deservi orașul Liteni şi localitățile limitrofe ce însumează o populație de 30000 de locuitori. „SAJ Suceava are ca preocupare permanentă îmbunătățirea continuă a serviciilor de urgență prespitalicească. Un obiectiv principal al echipei manageriale a SAJ este scăderea timpilor de ajungere la caz, astfel încât pacienții să beneficieze în timp cât mai scurt de intervenția medicală a echipajelor de urgență.

Având în vedere amplasarea geografică orașul Liteni beneficia de intervenția echipajelor de la Fălticeni si Suceava. Cu un echipaj în substația Liteni cresc semnificativ șansele pacienților din zona de a beneficia de intervenție de urgență.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul considerabil al domnului primar Onisii Tomiță. Autoritățile locale au pus la dispoziția SAJ o clădire complet utilată și adaptată normelor impuse de lege. S-a lucrat în echipă, interesul fiind unul comun, acela de a sprijini comunitatea.

Activitatea substației Liteni va începe din luna aprilie, cu program non stop, 24 de ore din 24 și va fi alocata o ambulanță tip B cu un echipaj format din asistent medical si ambulanțier.

De curând a fost dată în funcțiune și linia de gardă cu medic de la substația Fălticeni și 24 de ore din 24 există echipaj de urgență cu medic, care ajunge la urgențele majore”, a transmis Cristina Cuciurean.

În Liteni a fost inaugurată noua substație a Serviciului de Ambulanță Județean. Primarul Onisii: Prin deschiderea acestei substații de salvare se va scurta foarte mult timpul de intervenție la cazurile de urgență” (FOTO), 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava