Concert pascal
MOPAN Suceava

10.000 de mp de spații verzi vor fi create ca urmare a implementării proiectului “Extinderea suprafeței de spații verzi în orașul Vicovu de Sus prin reconversia funcțională a două terenuri neutilizate”, pentru care s-a semnat astăzi, la Piatra Neamț, contractul de finanțare prin Programul Operațional Regional, între Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est și Gheorghe Schipor, primarul orașului Vicovu de Sus.
„Vicovu de Sus este un orăşel situat în nordul României la graniţa cu Ucraina, despre care Mihail Sadoveanu scria: „Vicovu de Sus este aşezată pe valea Sucevei ce străbate dulcea Bucovină …, acest rai, unic prin fertilitate, având locuitori statornici din cea mai adâncă preistorie”. Renumit pentru fabricile de încălțăminte și de prelucrare a lemnului, orășelul cu puțin peste 16.000 de locuitori, se mândrește și cu bogăția naturii și cu diversitatea artei populare pe care o depozitează”, se arată într-un comunicat al ADR Nord Est.
Pentru a crește calitatea vieții acestor oameni, dar și pentru a îmbrăca orașul într-o haină mai verde, mai atrăgătoare pentru turiști, Primăria Orașului Vicovu de Sus va implementa, pe parcursul a 50 de luni, un proiect finanțat în cadrul REGIO, Prioritatea de investitii – 5.2 – Realizarea de acțuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, cu o valoare nerambursabilă de 732.000 euro.
Proiectul vizează reconversia funcțională a două terenuri neutilizate și abandonate, cu o suprafață de 10.600 mp și transformarea acestora în spații verzi cu funcțiuni de agrement și de petrecere a timpului liber pentru comunitate, dar și asigurarea accesibilității rutiere și pietonale la spațiul verde nou creat.  Intervențiile care se vor realiza prin proiect urmăresc  modelarea terenului,  gazonarea suprafețelor,  plantarea de arbori și arbuști,  realizarea de alei pietonale, amenajarea de piste pentru role și biciclete, crearea unui skate-parc, facilitarea accesului persoanelor cu dizabilitati și instalarea de sisteme Wi-Fi.
„Proiectele cu o puternică componentă de protecție a mediului, așa cum este acesta, nu sunt, de obicei, o preocupare a comunităților mici. Cu atât mai mult mă bucură această inițiativă a Dlui Primar Gheorghe Schipor, care a înțeles că locuitorii orașului pe care îl conduce de 10 ani, au nevoie de aer curat, de parcuri și spații verzi și de locuri în care copiii lor  să se joace în siguranţă. Satisfacția noastră este că proiecte similare se derulează și în Municipiul Roman, în orașele Siret, Gura Humorului și Buhuși și ne dorim ca preocuparea pentru dezvoltarea spațiilor verzi să devină contagioasă în Regiunea Nord-Est” a declarat Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est.

În orașul Vicovu de Sus se vor amenaja 10.000 de metri pătrați de spații verzi, 9.0 out of 10 based on 12 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (12 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava