Concert pascal
MOPAN Suceava

Un studiu britanic realizat acum cateva luni a relevat inca un fapt ingrijorator. Din ce in ce mai multi copii nu mai stiu sa citeasca ceasurile. Asadar, multe scoli din Regat au dispus schimbarea tuturor ceasurilor cu limba din scoli.

Copiii obisnuiti deja cu ceasurile cu marcaje numerice, obisnuiti fiind sa le citeasca pe acestea pe tablete, telefoane si calculatoare, nu mai stiu sa recunoasca ceasurile clasice.

Cand urmeaza sa intre in vigoare aceasta schimbare?

Multe dintre scolile britanice sunt deja in conformitate cu noile tendinte. Acestea au schimbat ceasurile si le-au inlocuit cu ceasuri moderne, cu afisaj digital.

Oricum, copiii sunt deja obisnuiti cu smartwatch-uri sau cu ceasuri de mana, asa incat nu urmaresc ceasurile aflate pe peretele scolii.

De ce vor totusi sa inlocuiasca ceasurile?

Am putea spune ca tocmai profesorii ar trebui sa invete copiii sa citeasca ceasul. Si atunci, de ce sa le inlocuiasca? Insa o organizatie a profesorilor din Marea Britanie a hotarat ca aceasta este cea mai buna decizie, deoarece neputinta de a citi ceasul poate reprezenta un factor de stres in timpul evaluarilor.

In timpul lucrarilor elevii trebuie sa fie cat mai eficienti, iar raportarea la cat timp mai au din ora, ii face pe acestia sa isi planifice mult mai organizat raspunsurile. Neputinta de a citi ceasul cu limbi face ca acel elev sa se incurce si sa nu mai stie cat timp are la dispozitie pentru a termina examenul.

Astfel, profesorii au hotarat ca este mai bine ca ceasurile sa fie schimbate. Mai mult decat atat, profesorii au relatat faptul ca si elevii de liceu au probleme in a citi ceasul clasic.

Asta ar fi singura problema a copiilor? Ce spune studiul?

Studiul demonstreaza ca nu doar ceasurile reprezinta o problema pentru copii. Acestia se descurca din ce in ce mai greu cu multe instrumente analog, printre care si stiloul sau pixurile. Acestia sunt mult mai usor de invatat sa tasteze decat sa scrie la mana, spun specialistii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava