Concert pascal
MOPAN Suceava

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu EasyChess, organizează, în perioada 27 ianuarie – 2 martie 2024, cursuri de șah pentru copiii și tinerii supradotați, cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani.

Șahul este o activitate excelentă și un instrument valoros, de strategie și logică, recunoscut de specialiștii internaționali în studii pentru dezvoltarea abilităților intelectuale și sociale ale copiilor supradotați. Jocul are multiple beneficii, precum stimularea gândirii strategice, dezvoltarea capacității cognitive, rezolvarea de probleme, dezvoltarea creativității și concentrarea, precum și luarea de decizii. De asemenea, psihologii susțin că jocul de șah contribuie la dezvoltarea abilităților sociale și emoționale ale copiilor, cum ar fi gestionarea stresului și acceptarea eșecului.

Cum și când se vor desfășura cursurile 

Cursurile încep pe data de 27 ianuarie și se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, începând cu ora 10:00, pe o perioadă de 6 săptămâni. Fiecare sesiune de curs va dura 50 de minute. În săptămâna a 7-a, mai exact sâmbătă, 9 martie 2024, ora 10:00, se va desfășura Turneul de șah. Competiția ocazionează aplicarea cunoștințele dobândite și testarea nivelul de competitivitate.

Cursurile vor acoperi aspecte teoretice și practice ale jocului de șah, inclusiv mișcările pieselor, strategii de bază și tactici:

  1. 1. Principii în deschidere
  2. 2. Analiza poziției
  3. 3. Idei tactice (atac dublu, atac prin descoperire)
  4. 4. Idei tactice (contraatac, legarea, ademenirea)
  5. 5. Finaluri de pioni
  6. 6. Tipuri de maturi

Cum se fac înscrierile

Înscrierile la cursul de șah sunt gratuite și se fac online, până pe 19 ianuarie 2024, de către părinții sau tutorii legali, completând Formularul de înscriere, disponibil pe site-ul oficial www.fundatiadanvoiculescu.ro. Participanții vor fi selectați în baza rezultatelor testării, în funcție de disponibilitatea locurilor. Testarea participanților se face, sâmbătă, 20 ianuarie, ora 10:00, online, prin platforma Zoom, iar miercuri, 24 ianuarie, va fi anunțată lista participanților selectați în urma rezultatelor testării.

EasyChess, platforma pentru dezvoltarea micilor talente

EasyChess (www.easychess.ro) este o platformă de lecții online, specializată în dezvoltarea micilor talente, dar și a pasionaților de șah. Având o echipă tânără și experimentată la nivel internațional, se disting prin abordarea inovatoare și soluțiile personalizate ale antrenorilor lor, dar și prin menținerea unei strânse legături ale acestora cu elevii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava